Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo otrok ne pusti umivati zob

otrok ne pusti umivati zob

Spoštovani,

Imam tri leta starega sina, s katerim v preteklosti ni bilo nobenih težav glede umivanja zob. Nato pa so se začele težave, približno pred dvema mesecema je začel odklanjati redno umivanje zob. najprej me to ni nič skrbelo, ker so mu rastli zadnji zobki in sem si mislila, da ga pač boli. Vendar se situacija ni nič spremenila – naš otrok še vedno odpreti ust. V najslabšem primeru bova šla k zobozdravniku, vendar me zanima če lahko prej še uporabim kak trik.
Lepo vas prosim za pomoč, saj ne želim, da bo imel takoj uničene mlečne zobke.

Hvala za pomoč

Katja

Spoštovana Katja,

žal ne poznam trikov, ki bi vam lahko pomagali. Nekatere stvari pač starši moramo narediti pa če je to otrokom všeč ali ne. Kaj bo pomagalo pri vašem sinu, morate sami najbolj vedeti.
Tudi, ko rastejo zobje, jih je potrebno umivati, ker umivanje ne povzroča nobenih bolečin, lahko se le izognete razbolelemu predelu. Ne razumem pa stavka, v katerem pravite, da ga boste v najslabšem primeru peljali k zobozdravniku. Kaj pa mislite, da lahko naredi zobozdravnik? Zobe mu lahko in morate umivati samo vi, na pregled k zobozdravniku pa bi tako ali tako že morali iti.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close