Najdi forum

otrok in šola

Pozdravljeni!

Upam da pišem na pravi forum:)
Imam hčerko staro 7,5 let in obiskuje 2 razred. Že drugo leto je za šolo nezainterisirana, pozablja stvari, med poukom skoraj nič ne sodeluje, ne prepisuje, pozablja stvari, pozablja kaj je za domačo nalogo in na splošno ne dela tako kot je treba, zato me učiteljica večkrat povabi na razgovor. je zelo raztresen otrok in pri nobeni stvari ne zdrži dolgo. naj povem, da s snovjo nima prav nobene težave in pri vseh predmetih dosega cilje. Z možem sva poskusila vse. Odvzela vse privilegije pa ne pomaga nič. sva se pogovorila- prav tako nič. Posluša ampak se mi zdi da je z mislimi čisto drugje. Zanima me kaj lahko še kot starš naredim da ji pomagam razumeti da bo mogla delati in ne “zabušavati”? kako ukrepati?

Hvala za odgovor.

Lepo pozdravljeni!

Potrebno bi bilo najti pravi razlog za njeno početje…vprašanje, kaj se dogaja v njej sami. Kakšni so pa odnosi znotraj družine?
Vsekakor potrebuje trdne meje in doslednost pri tem, da se lahko zaveda do kakšnih posledic jo lahko privedejo njena dejanja.

Morda bi bilo dobro tudi na pogovor k psihoterapevtu, ker ponavadi otrok zaradi čustvenih vezi staršem težko zaupa svoje težave.

Hvala in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close