Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Odškodnine in zavarovalnine Otrok in razbito ogledalo v šoli

Otrok in razbito ogledalo v šoli

Pozdravljeni,

 

otrok (13.let) je v šoli v naravi, pri igranju z žogo, nenamerno razbil avto-ogledalo zaposlenega v zavodu.

 

Smo starši res odgovorni za povračilo škode, glede, da je bil takrat zaupan v skrb drugemu in je dejanje storil nenamerno?

V primeru, da nismo odgovorni, kdo bi moral zaposlenemu poravnati škodo?
Če smo odgovorni, po kaki pravilni poti izpeljemo izplačilo škode (zavod plača škodo zaposlenemu, zavod nam izstavi račun) ?

 

Hvala.

Spoštovani,

v primeru kot ste ga opisali, lahko verjetno menim, da starši, torej vi, niste odgovorni za škodo, to je za razbito ogledalo zaposlenega v zavodu.

Na zgoraj navedeno vprašanje in na nadaljnje vprašanje, kdo bi moral v primeru, če starši niso odgovorni za škodo, zaposlenemu povrniti škodo, ni mogoče ustrezno odgovoriti, ker ne vem, kako točno je do škodnega dogodka prišlo, oziroma ne poznam vseh okoliščin, v katerih je prišlo do škodnega dogodka.

Lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Kersnikova ulica 3

1000 Ljubljana

E: [email protected]

Gsm: +386 41 391 064

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Hvala za tale odgovor,

naj še nadaljujem: škoda je nastala v času, ko so opravljali popoldansko dejavnost pod okriljem učiteljev oz mentorjev. Otroci so dejavnost opravljali na ograjenem igrišču. Zaposlena pa je imela avto parkiran na parkirišču.

Zavarovalnica zavrača poravnavo škode s s strani zavoda, da je igrišče narejeno po standardih – ograja dovolj visoka, itd. Vendarle je do škode prišlo, ker je otrok nenamerno udaril žogo čez ograjo.

New Report

Close