Otrok ima bolečine v ramah
Pozdravljeni!
Spomladi je 9-letna hčerka s taborniki šla na daljši pohod, kjer je nosila težji nahrbtnik. S pohoda je prišla z zelo bolečim ramenskim obročem, čutiti je bilo tudi otekline. Sčasoma je najhujša bolečina prenehala, še vedno pa je tožila o bolečini, če jo je kdo premočno prijel. Včeraj je ponovno malo več “telovadila” in spet se je ramenski obroč nekako “napolnil”, morda otekel … in deklica toži o bolečinah…
Glede na to, da bolečine trajajo že tako dolgo, imate morda nasvet, kaj storiti? Najprej sem mislila, da bi ji pomagala rahla masaža (smo sami doma poskusili), pa jo skoraj preveč boli, da bi to počeli (čeprav ima sicer masažo rada). Kam na posvet, saj sama nikjer nisem zasledila otroških terapij …
Vnaprej hvala za vaš odgovor in lep pozdrav!
Pozdravljeni,
hvala za vaš odgovor. Zdaj pa imam še vprašanje zase in sicer me v zadnjem času (začelo se je pred približno mesecem) čisto vsako jutro rahlo boli glava – preko dopoldneva sicer poneha. Me zanima, ali je možno, da je vzrok v napačnem vzglavniku in imam te vratne mišice že popolnoma zakrčene? Bi bila dovolj že kakšna navadna masaža?
Še enkrat vnaprej hvala za vaš odgovor!
Pozdravljeni!
Lahko je vzrok napačen vzglavnik, Žal vam navadna masaža ne bo prinesla željenih rezulatov, saj vam bolečine povzročajo trigger točke ali po domače vozli, ki so nastali v določenih mišicah. S trigger point terapijo, se te točke sprosti. Masaža je namenjena trenutni sprostitvi in ugodju, nima pa vpliva na trigeger točke.