Najdi forum

Pozdravljeni!
Spoznala sem fanta, ki je bil narkoman. Poleg drugih drog je jemal tudi heroin. Zdaj je pozdravljen. Pol leta je od tega, ko se je vrnil iz komune. Zaljubljena sva in želiva si tudi otroka. A mene je strah. Bojim se, da nosečnost ne bo normalna oz. da bo otrok imel kakšne posledice. A me lahko kdo potolaži?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Odvisnik ni nikoli ozdravljen.

g.Lubi,

kako lahko izjavite da odvisnik ni nikoli ozdravljen?

Sama poznam nekaj ljudi, ki so se “resili” odvisnosti, po tem so postali
ce lahko tako recem, se boljsi ljudje, saj so svojim domacim s svojim dejanjem hoteli povrniti ves izgubljen cas, ko so bili odvisni od kakrsnih koli sredstev. Samo npr. moj oce. Kljub temu da je bil vec let alkoholik je po svoji “ozdravitvi” postal NAJBOLJSI OCE NA SVETU, saj se je zavedal kaj nam je grdena povzrocil in lahko mirno recem DA JE POSTAL NORMALEN CLOVEK, ki se je normalno vkljucil v svojo okolico, druzino. Verjetno se boljse kot tisti ki niso bili nikoli zasvojeni.

g. Pikica,
nekomu ki je bil v komuni zaradi zasvojenosti z drogo je sigurno “tezje” zaupati. Kaj pa tistemu ki ni bil? 100% lahko zaupas samo sama sebi.
Prepricana pa sem da so se fantje in punce ki so “prestali” cas v komuni dobili posebne vrednote, poglede na zivljenje. Oni sigurno znajo drugace cenit zivljenje ki ga imajo oz. ki so si ga ponovno priborili.
Imejta otrocicka, to bo se vecja vez med vama, vajin soncek kateremu dajta vso svojo ljubezen.

Srecno.
Bruna

Pa lep pozdrav.
Bruna lubi napisal:

> Odvisnik ni nikoli ozdravljen.

Sama bi na tvojem mestu počakala vsaj 2-3 leta, preden bi se odločila za imeti otroka z narkomanom. Otrok praviloma ne bi smel imeti posledic oziroma zaradi tega mislim, da ni nič bolj verjetno, da bi bil kakorkoli prizadet, kot pa če bi imela otroka z nekom, ki je zdrav. Bolj je problem v tem, da narkoman ostane za vedno narkoman (alkoholizma se je lažje rešiti), in če je pol leta čist, še ne pomeni, da bo tudi v prihodnje. Po lastnih izkušnjah vem, da narkomanom ni za zaupati, morda samo v primeru, če so čisti več kot pet let.

Če pa se za otroka vseeno odločita, ti svetujem, naj se gre fant testirati za hepatitis in HIV.

V vsakem primeru ti želim veliko sreče !!!!

Draga pikica, tudi sama že več let živim s partnerjem, ki je premagal odvisnost in je mogoče ravno zaradi te žalostne izkušnje izkušnje postal tako pozitiven človek. Res je da odvisnik ni nikoli ozdravljen, kot pravi lubi, je pa zdravljen in to je dovolj, da lahko normalno živi, če se je tako odločil. Ti pa priporočam, da malo prebereš o odvisnosti, o tem govoriš s fantom, da boš lažje razumela vse skupaj in tudi zato, ker ti bo marsikdo poskušal soliti pamet … Kar pa se nosečnosti tiče, ne skrbi. Sama sem za vsak slučaj šla prej do ginekologinje, da sem se z njo posvetovala, če bi lahko bilo kaj narobe, pa mi je zatrdila da ne (v smislu kar je bilo, je bilo- pri moških to tako funkcionira: tisti morebitni “poškodovani” plavalčki so že zdavnaj šli stran :-)) . No, zdaj pa ti to lahko zatrdim tudi jaz :-)) ! Mogoče pa bi vseeno počakala še en čas, da se fant malo stabilizira v domačem okolju – pa ne vzemi za slabo, mislim bolj tako, da mu ne bo preveč novega naenkrat!
Vso srečo vama želim, oziroma vam želim :-))

¸Tudi odvisnik se lahko ozdravi, posledice ubijanja samega sebe se običajno kažejo v življenjski trmi oz. ozdravljeni narkoaman ni nič bolj bolan od “normalnega” – nikoli drogiranega človeka.

Tvoj strah v zvezi z morebitnimi poškodbami otroka so neumestne in glede tega imaš lahko otroka. Bolj je pomembno, da bo ta otrok rasel v toplem okolju v katerem bo zaželjen in bo imel ob svoji rasti in razvpju vedno ob sebi očeta in mater. Zato če se imata rada imejta otroka, saj bo vama in predvsem njemu v veliko pomoč pri vključevanju v družbo. Biti oče je velika stvar in kot poznam fante ki so prišli z zdravljenja se zavedajo kaj je družina in so pripravljeni zanjo veliko narediti.

Želim vama veliko ljubezni in sreče in vama želim ,da dasta topel dom otroku, ki bo rastel ob očetu, ki ima za seboj hudo življensko preizkušnjo, ki bo v pomoč tudi vajinemu otroku.

New Report

Close