Najdi forum

Pozdravljeni,

stara sem 41let, 2 otroka, locena,na novo porocena, moz ima 1 hcer iz prejsnega zakona, ki ne zivi z nami. Otrok on noce vec imeti, veliko debat na to temo, a sedaj sem noseca. Z mano ne govori, sel je v svoje stanovanje, videla ga nisem ze 5dni. Cel.cas je vedel, da brez zascite lahlo zanosim,mat. vlozek sem.pred casom odstranila, ker.sem.imela veliko nepojasnjeih krvavitev. Nekaj casa sva uporabljala kondom, mu tako ni pasalo, zato smo presedlali le  na “umik” v tistih dneh. Res se z kontracepcijo.nisem ukvarjala,  sem.bila pripravljena, da ce se bo.zgodilo, bo moja odgovornost , otroka imeti. Moz pa katastrofa.Obtozuje mene da sem kriva za to, da on ga ne bo imel, niti skbel, niti ga imel rad, ker si ga ne zeli. Mi lahko kdo prosim pojasni delovanje moskih mozganov- Kako lahko obtozujes zeno? Kako lahko gres? Kako lahko reces, da ga ne bos imel rad? Ne razumem! Razumem, da imava ze leta, imava otroke, vendar tudi tega bi spravili do kruha. Obtuzujem njegovo reakcijo, kako lahko imas spolne odmose, brez zascite, ce nimas v ozadju urejeno, da ce se bo zgodilo ,  se bos s ” posledicami” soocil in jih sprejel. Ce je bil. toliko proti…Nisem si res  mislila, da ce se bo zgodilo, da bo tako reagiral in.me tako razocaral, kajti mislila sem da ima v sebi razcisceno kot jaz, ce bo, bomo otroka imeli.

Spoštovani,

razumem vašo stisko v tej situaciji in tudi razočaranje nad moževo reakcijo, kakršne niste pričakovali. Vsekakor je njegova reakcija neodrasla in neodgovorna, sploh to, da vso krivdo zvrača na vas, da se je umaknil v svoje stanovanje in da ne komunicira z vami, kar nič ne pripomore k temu, da bi se pogovorila in dogovorila, kaj bosta storila glede nosečnosti. Predlagam, da poskusite spoštljivo pristopit do njega z vprašanji, kaj on v resnici doživlja, zakaj ima tak odpor do tega, da bi imela še enega otroka, kaj to zanj pomeni, zakaj misli, da ga ne bi mogel imeti rad. Ali misli, da ne bi zmogel imeti še enega otroka, ker je morda preobremenjen? Predvsem pa, da se želite odraslo in spoštljivo pogovoriti z njim glede celotne situacije, da razumete, da si ne želi še enega otroka, toda realnost je sedaj taka, da ste noseči in se je treba dogovorit,kako naprej. Za vas pa, da sami pri sebi dobro razmislite glede nosečnosti. Ali boste otroka v vsakem primeru obdržali, tudi če bi vaša odločitev lahko pomenila, da se bo mož potem odločal, če bo ostal z vami ali vas zaradi še enega otroka lahko zapusti, ker tega ne bi zmogel? Ali obstaja za vas možnost izbire splava, je to za vas sploh moralno sprejemljivo? In tudi, če je nosečnost še v tako zgodnji fazi, da je to sploh mogoče. S tem bi bil vaš mož najverjetneje spet zadovoljen, ker bi bila situacija takšna, kot je bila pred zanositvijo. Vsekakor zahtevna situacija, kjer vama z možem ne preostane drugega, kakor se spoštljivo, iskreno in odraslo pogovoriti o prihodnosti.

Lep pozdrav,
Nastja Dolinar

mag. Nastja Dolinar, specializantka psihoterapije | 041 455 272 | [email protected] | nastjadolinar.si

obdrži otroka, tipa pa daj na čevelj ali pa mogoče vzemi nazaj, če se bo začel lepše obnašati. Njegovo vedenje je popolnoma nezrelo in otročja in to verjetno govorimo o 40+ tipu? Če noče pod nobenim pogojem več otrok, naj si gre lepo svoje draguljčke prevezat in ne bo imel nobenih dilem več. Ampak on bi lagodno seksal na polno, odgovornost za posledice pa naj drugi prevzamejo. Današnja zahodna družba pa je tudi izrazito sovražna do lastnih otrok in jo vodi neka notranja težnja po samouničenju (ali pa je to zgolj propaganda drugih).

New Report

Close