Najdi forum

Stara sem 35 let, moja hči 6 let in mož 40. Jaz si zelo želim še enega otroka, moj mož pa za to noče niti slišati. Pravi, da je že prestar in da ima dovolj enega otroka. Jaz zelo trpim in si počasi domišljam, da me sploh nima rad, sicer bi si tudi on z menoj želel še enega otroka. Pravi da na še eno očetovstvo ni pripravljen.
Kako naj utišam svoj materinski nagon oziroma kako nehati misliti na še enega otroka. Vem, da je v zakonu potrebno sklepati kompromise, amak resnično bom to težko prebolela.

Draga Andreja,

predlagam ti, da pogledaš na forum Psihiatrija, tema Mož-otrok, kjer je 8.3.2001 Laura pisala o podobni situaciji s svojim možem. Mogoče si boš lahko kaj pomagala s tistimi odgovori.

LP, Kaja

Spoštovana Andreja

Vaš mož govori, da je že prestar? No, vidite, z ženo sva se pred dobrimi dvemi leti odločila imeti še enega otroka, sedaj pa jo “provociram” še za tretjega – star pa sem 42 let, žena pa je več kot desetletje mlajša.

To, da se vaš mož počuti prestar, ni dober znak – ZANJ. Na vašem mestu bi mu začel vsako jutro meriti uttrip in preverjati dih na ogledalo, da vidite ali je sploh še živ. Ker člobvek najprej umre (odmre) znotraj sebe, potem pa začne kmalu “smrdeti” kot truplo še navzven.

Če pa je samo “zaspal” in pozabil živeti, pa mu namignite, da bi ga lahko otrok “pomladil” za kakšno “desetletje”, da bi bil lahko spet “pravi kerlc” v družbi.

Če namerava živeti vsaj še 20 let, potem mu otrok ne bi smel biti ovira. Če pa je že splaniral, da bo se bo v par letih “stegnil” – no, naj vam vsaj pove vnaprej, da si poiščete bolj “živo družbo”.

Lahko ga pa tudi vprašate, kako kaj z meno – in “tisto” močjo – ali je že čisto hin ali pa se samo dela. Verjemite, če ga ne boste “zbudila”, da začne spet živeti, bo na kocki še veliko več, ne samo nov otrok.

Preberite si knjigo S. Covey-a “7 navad zelo uspešnih družin” in dobila boste še več odgovorov. Zadevo sem preizkusil v praksi, tudi pri kolegih in prijateljih – in DELUJE!

Srečno 🙂

15 let nazaj dilema.
Kako danes?

New Report

Close