otročiček
Pozdravljeni!
Pred kratkim se nama je rodil najin sonček, ki je bil od rojstvu in potem kasneje in tudi še zdaj čisto zdrav.
Na NS in ultrazvočnem pregledu, ki sem ga opravila ni bila vidna nosna kost, čeprav je izvajalec trdil, da gre za položaj otroka, kjer nosne kosti ni mogoče prikazati. Bila sem skeptična dokler se najin sonček ni rodil. Kmalu sem mojega otročička začela malo bolj opazovati in opazila en kup znakov, ki v mnogih literaturah opisujejo DS: ena brazda na dlani, brazdasta stopalca, rahlo zavihani ušeski, šibek sesalni reflaks, štrleča pavčka na stopalih…A je možno, da se ti znaki pojavijo normalno, ali pa je te znake spregledal tudi pediater, ki naju je brez posebnosti poslal domov.
Skrbi me, če že gre za DS, da bi imel najin sinček kako srčno napako oz. kake druge težave, ki so pri takih otrocih pogoste…Prvi pregled imava čez približno 14 dni pri izbranem pediatru. Ali lahko že prej kaj naredim?
Hvala za vaše mnenje.
Zaskrbljena mamica.
Najin otročiček sicer ima sesalni refleks, vendar je kar počasen, no dojiva se približno 25 min na eni in nato še kakih 10 minut na drugi dojki. Od samega začetka je bilo slabše, ker tri dni tudi sama nisem imela mleka, doma pa je steklo lažje. Zdi se mi tudi da se pri dojenju kar precej utrudi, vendar včasih že izprazni celo dojko. Drugače pa ko je lačen, če ga približam k prsim, kar išče!
LP.
Še nekaj!
Najin sonček sicer ne moli jezička iz ust, kdaj pa kdaj se oblizuje, pa tudi slini se le redko. Za oči pa žal ne morem reči kakšne oblike so, se mi zdi da so bolj ko ne narazen ena od druge. Zanima me, kaj naj pričakujem na prvem pregledu pri pediatru v zvezi z mojimi vpreašanji o DS? Bo to že takoj vidno ali se to dokaže ali pa ne sčasoma, ko otrok raste?
Hvala za odgovor.
LP, p