Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Otrdele dojke

Otrdele dojke

Pozdravljeni.

Na forumu sem zasledila kar nekaj tem o bolečih,napetih dojkah in izcedkih. Ampak bi vseeno vprašala za mnenje. Moje težave so naslednje: obe dojki sta na dotik boleci, otrdeli(najverjetneje žleze) in ob stisku priteče prozoren ali rahlo rumen izcedek. To sedaj traja že več kot mesec dni.
Pred časom (cca 5 mesecev nazaj) sem bila na ultrazvoku zaradi boleče desne dojke ( ena ali dve zatrdline) vendar je bilo BP. Po tiste, se je stanje umirilo, dokler se niso pojavile omenjene težave.
Zaradi teh težav, zaspanosti, upad libuda, želja po hrani,…sem prekinila z jemanjem NuevaRinga (obroček).
Naj omenim, da spolnih odnosov nisem imela ze par mesecev, tako da je nosečnost skoraj nemogoča.
Gre lahko za hormonske težave, morda povzane z nedelovanjem kakšne žleze?

Lp k

Najverjetneje, po opisu sodeč bi rekla da ja. Verjetno bo trajalo nekaj mesecev, da se stanje normalizira. Poskrbite, da boste izbirala pravilno hrano. Izogibajte se vsemu “belemu” (moka, riž, sladkor, alkohol), tudi kofeinu. Meso naj ne bo vsaj dan na vašem jedilniku. Izbirajte predvsem zeleno zelenjavo, jagodičje (lahko tudi beljakovinska superživila v prahu, kot so alge, konoplja, pšenična trava) ter hladnostiskana olja, ribe, polnovredne žitarice, sadje.
Vsaj 3x tedensko bodite tudi fizično aktivna in si najdite sprostitev, ki vas bo znala tudi umiriti.
Zelo dobra podpora je tudi refleksoconska masaža stopal. Pomaga tudi redna samomasaža dojk ali izvajanje hormonalne joge.

New Report

Close