Najdi forum

Cca 15 let nazaj, pri 45 letih so mi detektirali obrabo če se prav spomnim med vratnim vretencem 4/5 ali 5/6. Imel sem že težave z omotično glavo, škrtanjem, zdravnica mi je hoterla predpisati zdravila za prekrvavitev.
Po parih letih nordijske hoje in izogibanja poklicno pogojene drže glave usmerjene v mizo, so težave izginile, sedaj pa mi je začel otrdevati vrat, najhuje pri vožnji avta (lahko že po 10 minutah), včasih pa tudi pri nordijski hoji, bi rekel ko negibno zamišljeno gledam v daljavo. Ko hočem glavo kamirkoli premakniti, začutim otrdelist in bolečino. Z razgibavanjem vratu se gibljivost hitro poveča. Ne čutim nobenih drugih simptomov ali bolečin, šele ko malenkost obrnem glavo se zavem težave.

Veliko uporabljam večjo tablico in tam tega ne zaznam, morda ker se glava malo premika.
Zadnji čas tudi precej delam sede z glavo sklonjeno naprej, a ni težav, pred 20 leti pa je par ur takega dela povzročilo dan dva omotice.

Rad bi šel 200km daleč z avtom, a me skrbi.

Spoštovani!
Svetujem vam kontrolno RTG slikanje vratne hrbtenice v štirih projekcijah (AP, stransko in polstransko) in glede na izvide nato eventuelno kontrolo pri ortopedu. Delajte vaje za vratno hrbtenico in ramenski obroč, oblopatično muskulaturo, fizioterapijo v zdravstvenem domu.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close