Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija OTORINOLARINGOLOGIJA

OTORINOLARINGOLOGIJA

Spoštovani!

Za to “bolezen” ni posebnih zdravil. Dihajte na nos, čim manj in čim bolj sproščeno govorite, zdravila za želodčno kislino (če jo imate)…

LP. drIB.

Pozdravljeni.
Prosila vas bi za nasvet. Že nekaj let imam v predelu čela nekakšen pritisk. Bolečina v tem delu je stalno prisotna ni pa ves čas zelo intenzivna, imam tudi neprehodne nosnice. Ves čas se mi dogaja da mi teče z nosu(sluz brezbarvna). Lansko leto sem bila operirana zardi zlomljenega pretina in posledično smo mislili, da je zamašenost povezana s pretinom. Vendar je minilo že skoraj leo in težav še vedno ni konec.Slikala sem sinuse in ugotovljeno je da imam v desnjem sfenoid. sinusu polip ali cisto v velikosti 2 cm. Zanima me ali je lahko to psledično povezano z glavobolom in občutkom prisotnega pritiska v predelu čela.Težava se mi pojavlja tudi kadar obračam oči me v čelu zaboli, zadnje čase se mi je poslabšal tudi vid predvsem na blizu.Zanima me ali je v takem primeru potrebna op.in kako jo naredite je v spl. ali lok. anastez. ali kaj drugega.(stara sem 39 let in nimam alergije). Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Mene pa zanima, če se s čim, da odpraviti smrčanje oz. vsaj omiliti ga. Naš oče je zadnje čase začel tako močno smrčati, da če ne spi posebej v sobi, ki je vsa zaprta, vsi v stanovanju nemoremo spati zaradi njega. Nekje sem tudi prebral, da zaradi debelosti (maščobe na trebuhu) težje se diha, in mislim, da je to tudi nekaj v povezavi z očetovim smrčanjem, saj se je zadnje leto zredil,in tudi približno tako dolgo je to močno smrčanje. Prej ga je bilo, ampak ne tako močno in konstantno celo noč, vsako noč..

Lp

Spoštovani!

Za Timijanko: opisana sprememba v sfenoidu lahko je vzrok za opisane težave, priporočam pregled pri ORL zdravniku.

Za Raša:smrčaje je lahko povezan z težo, s slabim dihanjem skozi nos ter z “velikim jezičkom na nebu, priporočam pregled pri ORL – če bi želeli bolj podrobne informacije in možnosti zdravljenja.

LP IB.

Lp

Pozdravljeni!ZA VAS BI IMELA ENO VPRAŠANJE:MAMA IMA PRIBLIŽNO EN MESEC HRIPAV GLAS.JEMALA JE ZYRTEC EN TEDEN PILA VELIKO MLAČNE TEKOČINE,DO IZBOLJŠANJA PN NI PRIŠLO.OSEBNI ZDRAVNIK JI JE IZDAL NAPOTNICO ZA ORL PREGLED VAS PA VSEENO SPRAŠUJEM ZA MNENJE.HVALA IN LEP POZDRAV.

Spoštovani!

Hroipavost lahko pride zaradi ohromljenega živca v grlu, zaradi polipa na glasilki, zaradi zadebelitve glasilk, zaradi slabših mišic v grlu…, pri pregledu se bo najveretneje videlo, kaj je pri vaši mami.

LP. drIB.

Spoštovani!

Imam 4 leta starega sina, ki se mu je nekje od novembra lani, (spremembe sem opazila kmalu po novembrski angini lanskega leta) poslabšal sluh, imel je zamašen nos, poslali so ga na preizkus sluha, ki sva ga imela februarja. Test je pokazal da ima slabši sluh v obeh ušesih do 25 db. Sedem dni sva imela terapije s MAXITROL kapljicami (3x na dan po 2 kapljici) in seveda tudi čiščenje noska z fiziološko raztopino, z fiziološko mu čistim še vedno, po trikrat na dan, pa ima še vedno zamašen nos, in tudi sluh je še vedno zelo slab. Januarja ko je imel zopet angino se mi je zdelo da sliši nekoliko bolje, ko sva jemala antibiotike, kasneje pa se je zopet poslabšal. Kaj naredite v takšnem primeru, ko se sluh, kljub čiščenju nosa ne izboljša.

Že v naprej najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav!
Lidija

Spostovani!

Če se stanje kljub takšni in drugačni terapiji ne izboljša in se vse vleče več mesecev, moramo misliti tudi na operacijo žrelnice in “čiščenja” srednjih ušes (poaspiriramo skozi bobnič sluz, ki se ponavadi nabere izza bobničev).
Priporočam pregled pri ORL.

LP IB.

Spoštovani!

Star sem 27 let in telesno zelo aktiven. V zadnjem letu in več me je začela zelo motiti moja nezmožnost dihanja skozi nos. Na pregledu pri ORL mi je doktor rekel da imam močno deviiran nosni pretin. Operacijo imam planirano 5. maja zanima me pa sledeče:
Ali se pri septoplastiki “popravi” samo ena stran nosu ali obe?

Vnaprej hvala za odgovor.

Spoštovani!

Pri operaciji se popravi zvit nosni pretin – imamo le enega, tako da je ta približno na sredini med obema nosnicama (kar je fiziološko za dihanje).

LP IB.

New Report

Close