Najdi forum

Pozdravljeni,

imam problem glede spolnosti. Naj povem,da včasih teh problemov ni bilo, sedaj pa so se pojavili. Imam fanta, ki me ne more zadovoljiti, pa nevem v čem je problem. Mogoče ker mi ni bil všeč na prvi pogled, vendar ga imam rada.V prejšnih vezah so me fantje tudi tezko zadovoljili, oralno je bilo mogoce, pri seksu pa še nikoli nisem občutila orgazma. Nevem kaj je narobe zmano. Nožnica je suha(jem tabletke), le poredko je vlažna. Pred leti sem doživela spolno zlorabo s strani očeta. Ni me posilil ali spolno zlorabil, vendar se je drgnil ob mene da mu je prišlo. Še sama nisem mogla verjetni da se mi je lahko zgodilo kaj takega, nisem dojela. Vendar se je zgodilo in moram to nekako pozabiti. Mogoče je to tudi vzrok da je še toliko huje sedaj ko imam fanta pri katerem se ne morem sprostiti in tudi želja po spolnem odnosu je izginila. Prej naj omenim da je želja bila vedno prisotna, sedaj pa opažam da mi ni do tega. Zanima me kako mi lahko pomagate oz. kaj naj storim, da se mi bo želja po spolnem odnosu izboljšala, v čem vi vidite problem, kajti sama si ne znam pomagati.

Spoštovana!
To, kar ste napisali, ima vsekakor smisel.
Sam vidim, da vaša zadrega ni povezana niti z izbiro fanta niti z vlažnostjo nožnice, ampak s težo, ki jo nosite v svojih mislih in vam onemogoča, da bi se sprostili – kot ste tudi že sami odgovorili na svoje vprašanje.

Zgodbe, podobne vašim, so mi poznane in v svojem delu jih rešujem s pomočjo nekaterih terapevtskih tehnik. Gre za breme, ki vam je bilo naloženo v preteklosti in ga nosite v sebi. Razumem, da je bil vaš način, da ste s tem takrat preživeli v smeri, »nisem dojela … moram nekako pozabiti«. Vem, da je bilo to takrat največ, kar ste zmogli narediti ali izbrati.

Vendar je morda danes čas, da izberete kako drugače, da na to izkušnjo pogledate iz neke druge perspektive, v varnem okolju in si omogočite oz. privoščite odložiti to breme. Prepričan sem, da je mogoče z bremeni živeti na veliko različnih načinov.

Pri svojem delu z ženo v glavnem opravljava posege v temine bolečih doživetij in občutkov, za katere so bili ljudje trdno odločeni, da jih zakopljejo globoko in se jih nikoli več ne dotaknejo. Tudi tak sklep ima smisel, saj so bile bolečine res krivične in neznosno krute.
Vendar je izkušnja ljudi, ki so v dialogu in s pomočjo podpore partnerja šli preko novega pogovora s svojimi starimi bolečinami, resnično odrešujoča. Brez izjeme vsi poročajo o osvoboditvi notranjih spon. Učinki pa se ne odražajo samo na področju intimnosti, ampak na vseh področjih življenja.

Naj povem še drugače. Ni prav, kar se vam je zgodilo in tega si niste in si ne zaslužite. Nihče! Ta zgodba je res tako težka in iz nje izhaja veliko vaših prepričanj in sklepov, ki vam bremenijo življenje. Ali je res potrebno, da nosite vsa ta bremena sama?
Zlasti verjamem, da si zaslužite in vam pripadata sproščenost in veselje do življenja. V tej smeri slišim vaše vprašanje kot povabilo k možnosti, da si iz svoje bridke izkušnje izberete še kakšno drugačno rešitev, da sestavite iz nje zase bolj optimistično zgodbo.
Se pa strinjam, da bo pot do tega brez strokovne pomoči težja in daljša.

Vse dobro vam želim,

New Report

Close