Otok Iž
Zanima me vse o alternativnih počitnicah na otoku IŽ.
Slujčajno sem zadevo zasledil na radiu, pa mi je to zanimivo.
Zdaj pa res ne vem, ali je to Sanja, ki dela reklamo za Korinjak, ali sekdo dela norca iz mene in se mu ne ljubi niti malo pobrskati po internetu. Ker pa sem prijazen človek in rad pomagam, je tule naslov, kjer dobiš vse podatke (ali potrebuješ tudi navodila za odprtje brskalnika na internetu??):
http://korinjak.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=44
Hvala za podatke. Nisem hotel nikogar zalit. Predobro poznam internet.
Na koncu mi je to ratalo malo sumljivo.
Želim dobiti podatke iz prve roke.
Ali je kdo bil na teh zadevah in naj malo več pove…
Nič ne dvomi – na Ižu alternativna scena deluje in to dobro, kvalitetno, s kvalitetnimi gosti in predavatelji in še nikomer ni bilo žal, da je tam preživel počitnice. Obstaja pa seveda še konkurenčna scena na Pašmanu. Oba dva otoka hudo konkurirata med seboj, zahtevata ekskluzivo od izvajalcev in to je dobro za vse vas, uporabnike teh storitev.
kar se mene tiče bo letos veliko bolj zanimnivo na pašmanu, poglej pod harmony.hr.
programi so raznoliti (3 na teden), veliko je krajših delavnic in dobra ponudba individualne terapije.
tam sem bila sama ene štirikrat,na ižu enkrat in priporočam, ne bo ti žal. to so aktivne počitnice, na pašmanu imaš vegansko, ayurvedsko – odlično hrano, ki ti že sama po sebi naredi veliko dobrega. lahko samo pohvalim.
Iž in Pašman sta enako dobra, oba z raznovrstnimi programi, vegetarijansko prehrano in individualnimi srečanji z gosti. Če bi eden bil res slabši, se4 pač ne bi prodajsal, zato ne bo nihče “falil”. Seveda si pa oglejte program, kdaj in kaj vam bolj paše. Tale komercializacija mi gre pa tudi tu malo na živce. Tisti, ki so gostje na Pašmanu, morajo podpisati ekskluzivno pogodbo, da ne4e bodo nastopali na Ižu. Organizatorejm je kaj malo mar duhovnost.
Sem rojeni Mariborcan in zivim ze skoraj 25let na Otoku Ižu . Ko sem prisel sem je bil otok zelo slabo poznan . Sedaj ga pa Ižani domacini od junija pa do konca avgusta imenujejo tudi mala Slovenija saj je 95% gostov – turistov iz Slovenije . Tudi jaz sam se ukvarjam tako po Amatersko z turizmom in oddajam poleti dva Apartmaja na Malem Ižu v vasi Knez, eden je enoin pol sobni za stiriclano druzino , drugi pa je 4 sobni za dve druzine ali vecjo druzbo , oba apartmaja sta komforno opremljena in zelo blizu morja – po zracni liniji kaksnih 30m , enoinpolsobni ima 2 terase – eno z pogledom na morje in sosednji otok Ugljan . 4 sobni nima terase ima pa veliki atri je velik 172 kvadratnih metrov . Na otok izven sezone prihaja tudi precej planinarjev ceprav ni visokih hribov je pa zato celi otok prekrizan z nestetimi pespoti za dolge in kratke sprehode , otok je predvsem zelo poznan po olcnem olju ki se prireduje se na stari nacin – mrzlo stiskanje in rocno obiranje iz bazenov kjer je vroca morska voda prav zaradi tega ima Ižko olje tudi svoj poseben specificen okus , ki je edinstven ..
Ce koga se kaj zanima ali pa je eventualno zainteresiran za pocitnice na Ižu ki je se precej neurbaniziran otok mi lahko pise na : [email protected]
In vam posiljam lep soncen pozdrav z toplega Iža .
Čeravno ni to prostor za reklamiranje in objavljanje oglasov, tokrat dovolim objavo. Morda komu kdaj prav pride. Mi pa tudi ne bomo postali reveži zaradi tega oglasa, pa naj imajo tisti, ki bodo povedali, da so videli ta oglas na MON-u, kakšno ugodnost.
Čeprav je jasno čemu je ta forum namenjen.
No, naj v to smer tudi ostanemo.
Pa lep dopust želim.
Primož
Forum je zaprt za komentiranje.