Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Oteženo dihanje v ležečem položaju in siljenje na kašelj

Oteženo dihanje v ležečem položaju in siljenje na kašelj

Pozdravljeni,

pred nekje 5 meseci sem imel operacijo razlitega slepiča, kmalu zatem pa sem začel suho kašljati (morebiti sem staknil v bolnišnici UKC kak virus ali je to bila posledica operacije). Skratka suho občasno kašljam že 5 mesecev brez izmečka, stanje se poslabša predvsem v ležečem položaju, sploh če spim brez vzglavnika na levem boku na srčni strani. Začne me dušiti in močno siliti na kašelj. Prav tako sem že 2 meseca močno oslabel, hitro zadihan in imam občasno tudi hude mravljince po telesu. Stanje se pojavlja izmenoma. Pred okoli 2 mesecema sem bil pri pulmologu, kjer so sicer bila neka odstopanja, ampak nič resnejšega. RTG pljuč takrat ni pokazal posebnosti, morebitne tekočine v pljučih niso našli. Na INP so diagnosticirali plevritično bolečino, ki je takrat spremljala omenjene simptome, ko sem imel tudi močne bolečine v območju srca. Sploh v zadnjem mesecu se mi je občutek dušenja ko ležim na hrbtu močno poslabšal.

Zanima me ali je močno, da se je v tem času v pljučih nabrala voda, oz. ali je možno da gre za oslabelo srce ali kaj drugega? Kaj bi po vašem mnenju lahko bil razlog za omenjene težave? Star sem 28 let in razen operacije slepiča do sedaj resnejših zdravstvenih težav še nisem imel.

Za vaše mnenje in morebiten nasvet se Vam najlepše zahvaljujem! Lep pozdrav

Spoštovani,
najprej mi pride na misel, da vam zateka želodčna kislina.
Druga možnost bi bila astma. Ne vem, katere preiskave ste pri pulmologu naredili.
Vode v pljučih nimate.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close