Pozdravljeni,
stara sem 42 let nekadilka, občasno spijem kakšno kavo. Odkar pomnim imam zjutraj v grlu cmok, malo pokašljujem in potem je običajno čez dan vredu. Pred štirimi leti sem bila na gastroskopiji, pa ni pokazala nič posebnega.
Pred tremi tedni sem zaznala težje požiranje, teden kasneje še bolečine v grlu, osebna zdravnica mi je na hitro pogledala grlo in predpisala Ospen 1500 na 8 ur 10 dni. Čez dva dni se mi je stanje še samo poslabšalo, zelo težko sem dihala, cmok in tiščanje v grlu, huda bolečina v prsih, kašelj. Iz urgence so me poslali na Orl, kjer mi je zdravnik rekel, da na prvi pogled ne vidi večjih težav, razen malo vneto grlo. Predpisal mi je Nolpazo 20mg 5 dni 1 tableta zjutraj in zvečer, potem še 20 dni 1 tableta zjutraj. Danes je peti dan, nekoliko lažje požiram in diham, cmok in kašelj sta še vedno prisotna, sem čist brez energije. V tem času sem shujšala 4 kg, trenutno jem zelo male dietne obroke. Zanima me v kolikem času se mi mora stanje normalizirati in ali je to ustrezna terapija? Kako naj vem, če imam premalo ali preveč kisline, da bi znala temu prilagoditi prehrano? Naj omenim še, da sem zadnje čase precej utrujena, brez energije, tudi lasje se mi mastijo in bolj izpadajo.
Lep pozdrav in hvala za odgovor.
Spoštovana,
Posvetujte se z vašim zdravnikom o testiranju ščitnice.
Lp