Oteklo lice, je to od zoba?
Pozdravljeni
Že nekaj časa se moji bližnji osebi na desni strani lica pojavlja oteklost.
Večinoma kadar je izpostavljen vročini, bodisi je več vročih pa tudi sladkih jedi.
Vedno mu na licu poleg modrostnega zoba nastane bela bulica, ki jo nato sam predre in iz nje se izcedi gnoj. Vedno na istem mestu. To se ponavlja že kakšna 4 leta, vendar o tem, da bi šel k zobozdravniku, še slišati noče, saj je bil takoj ko se mu je bulica pojavila, zobozdravnik mu je daljal trakce z zdravilom, ko pa se je stanje popravilo, ni več šel. A se ponavlja…
Zob je še vedno v ustni votlini, zanima me ali je to stanje, ki sem ga opisala možno od vnetja zobne korenine, saj bulica tudi boli, ko je vneta. JE povezano z modrostnim zobom? Pravi da bo zob sam zruval ven, saj ga občasno tudi boli.
Kako ga prepričati. oz. mu dopovedati, da potrebuje zobozdravniško pomoč, naj sam ne počne neumnosti?
Hvala za razumevanje in odgovor!
Lep pozdrav
Staška
Spoštovana Staška,
kako boste prepričali odraslo osebo, da je potrebno obiskati zobozdravnika, vam ne znam odgovoriti.
Glede na opis težav si upam skoraj trditi, da je oteklina posledica vnetja ob zobu – bodisi modrostnem ali pa kateremkoli drugem, glede na to, da ta oseba že zelo dolgo ni bila pri zobozdravniku.
Mogoče bi pomagalo, če to osebo kar naročite k zobozdravniku, potem pa ga/jo iz dneva v ta prijazno prepričujete….