Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk oteklina pri deklici

oteklina pri deklici

Pri sedemletni hčerki sem pred parimi dnevi opazila, da ima desno prsno žlezo oteklo, v bistvu je cela areola (rjav krog) nabrekel in temnejše barve, žilice pod kožo so bolj opazne, kot pa na levi strani. Na otip je čutiti, kot bi bila pod kožo bulica. Nič jo ne boli, nima temperature, niti ni tipati bezgavk pod pazduho. Počuti se v redu, je radoživa, ješča… Njena zdravnica je oteklino pogledala, naročila pregled krvi. Krvna slika je v redu. Naročila nama je, da se čez 14 dni ponovno oglasiva na pregled. Prosim za vaš nasvet, kaj bi lahko bilo. Za sedem let se mi zdi malo prehitro za predpubertetni razvoj prsi. Za odgovor oziroma nasvet, kam bi se lahko še obrnili za pregled se vam zahvaljujem. Zaskrbljena mama.

Gospa Helena !

Razumem vašo zaskrbljenost, vendar poskušajte teh štirinajst dni
preživeti čimbolj mirno.
V primeru, da sprememba v štirinajstih dnevih ne bo izginila, vam
svetujem, da vas osebna zdravnica napoti na klinični pregled k zdravniku
onkologu.
Po opravljenem kliničnem pregledu in eventuelnih dodatnih opravljenih
preiskavah bo lažje določiti vzrok omenjenih težav.
Kot dodatna metoda je primerna tudi metoda BreastScan, vendar vam
svetujem, da najprej počakate priporočenih 14 dni.

V primeru nadaljevanja težav sem vam na razpolago.

Naj še potolažim, da za hormonske spremembe dojk pri sedmih letih ni prezgodaj.Nekatere deklice se pač razvijejo hitreje.
Alenka

Pozdravljeni!

Imam isti problem kot gospa Helena. Imam hčerko staro 8 let. Prvič je zateklino v bradavicah imela pri 6-ih mesecih. Drugič je imela oteklino v levi pradavici pri 6-ih letih in sedaj ponovno pri 8-ih in sicer tokrat v desni bradavici. Osebna zdravnica sicer trdi, da to ni nič takega, da so to verjetno vnete žleze. Mene pa vseeno že to pošteno skrbi. Mojo hčerko vedno zatrdlina v bradavici na dotip boli. Ne vem na koga naj se obrnem, da bom pomirjena oz. kaj sploh bi to lahko bilo. Sedaj sva naročeni na preglede za 1-2 meseca.

Mary!

Prosim za čimprejšnji odgovor za katerega se vam zahvaljujem!

V svoji dosedanj praksi sem take težave doživela dvakrat in obakrat se je izteklo dobro.
Na vajinem mestu bi se držala zdravniških priporočil in rednih kontrol.
Pomaga lahko tudi metoda BreastScan, ki jo lahko opravite samoplačniško.
Metabolizem v tkivu lahko izmerimo ne glede na leta. Metoda nam pove podatke o metabolizmu v tkivu dojk in je 90% natančna. Več o metodi si lahko preberete pod starejšimi vprašanji na forumu ali na http://www.mo-gy.si. Če imate še dodatna vprašanja, me lahko poklite na 031/331-026.

Pozdravljeni,

tudi jaz sem pri svoji 8 letni hčerki opazila bulico na levi dojki in sicer v velikosti majhnega lešnika. Po pregledu pri zdravnici, mi je le-ta povedala da gre za čisto običajen razvoj spolnih žlez ter da se bo počasi začelo tudi z razvojem na drugi strani, nato dlačice, menstruacija,…
skratka, prosim če mi lahko poveste, koliko časa cca. traja ta razvoj ozr. ali gre to zelo hitro ali pa se morda lahko razvoj vleče tudi kakšno leto preden dobi menstruacijo,…
Sicer pa mi je zdravnica zaradi moje zaskrbljenosti predlagala, da jo obiščeva čez 1 mesec, da pogleda ali zadeva raste, izginja,,… ali pa morda sploh ne gre za razvoj prsi temveč za kaj drugega.
Je pa sicer bulica, ki je premakljiva, trda, vendar bi se naj počasi zmehčala. Na splošno ni boleče, je pa včasih malo občutljiva na dotik.

Hvala za odgovor. Lp Janja

New Report

Close