Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Oteklina pod ušesom

Oteklina pod ušesom

Spoštovani!

Teden nazaj sem letovala v Španiji. Že na letalu sem začutila rahlo bolečino za/pod desnim ušesom. Naslednjo jutro sem se zbudila z močno bolečino na tem območju in oteklino. Sklepala sem, da gre za vneto bezgavko ter vzela protibolečinsko tableto. Naslednji dan so se bolečine in oteklina še povečale, vendar se mi je po ponovno vzeti protibolečinski tableti bolečina nekoliko umirila in sem lahko dokaj normalno funkcionirala čez dan. V naslednjih dneh so bile bolečine manjše (le na dotik), a oteklina vedno večja, katera se je pomikala vedno bolj gor proti ličnici ob ušesu. Po prihodu domov, sem si na oteklino (ki ni bila več za ušesom, ampak na desni strani obraza) dajala obkladke, tako da je oteklina izginila. Danes je teden dni od začetka težav, otekline ni več, me pa ušesa nekoliko bolijo oziroma imam nek čuden občutek v ušesih. Počutim se utrujeno in občasno z občutkom siljenja na bruhanje. Zanima me, ali so lahko posledica vnetja bezgavk boleča ušesa? Menite, da bi morala obiskati osebnega zdravnika, kljub temu da je boleča oteklina izginila?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

K zdravniku vam ni treba, si pa to zapomnite za v bodoče. Na letalo nikdar ne smete z obolelim ušesom, oz. če ste nahodna…zaradi dvigovanja v višino in spremeb zračnega tlaka nastanejo v ušesih močne sile, ki povzročijo hudo bolečino in podaljšajo ušesno obolenje, ki bi sicer morda neopazno minilo. Pomagate si lahko z Operil (vazokonstriktornimi) kapljicami za nos, ki jih morate vkapati predvsem pred pristankom letala, in po njih izenačiti tlak v ušesih z pihanjem v zatisnjen nos.
Lep pozdrav ,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close