Najdi forum

Oteklina od bolečega zoba

Lepo pozdravljeni

Že en teden imam težave z zobom. Najprej so mislili, da gre za rast osmice, ker so me zelo bolele dlesni, pojavila se je bolečina proti ušesu in v glavo. Po slikanju (ortopan) so ugotovili, da za bolečine ni kriva osmica, ampak šestica, ki je bila pregloboko zaplombirana in je plomba (po besedah zobozdravnika) pritiskala na živec. Sedaj so mi ta zob odprli, še vedno pa imam vročino (prej 38,5 zdaj po dprtju zoba se počasi umirja). Oteklina na obrazu pa kar ne izgine in ne izgine, kar me že zelo nervira in boli. Bi bili žajbljevi obhladki 8ali morda obhladki s švedsko grenčico) primerni, da bi si jih dajal na zatečen obraz? Zdaj hodim vsak dan na menjavanje traku in na zdravljenj odprtega zoba. Kako dolgo je zob sploh lahko odprt?
Za odgovore na vprašanja bi Vam bili zelo hvaležni in se že naprej zahvaljujemo za pomoč.

Pred kratkim sem imela primer, ko je pri oteklini zoba sestra bratu stavila topel obkladek, še isti dan se je ob zobu zbrala ogromna količina gnoja in krvi, brat je dobil tudi vročino, zobozdravnik mu je prerezal gnojno bulo in baje se je stanje hitro popravilo. Glede na moje osebne izkušnje, glino namreč tudi sama preizkušam, bi si na tvojem mestu položila obkladek iz gline, a čimbolj mrzel (skoraj hladen), ker glina skozi kožo potegne vse strupe iz rane. Če slučajno nimaš gline, si lahko položiš zeljni list, trpotec ali netresk. Lahko si ogledaš spletno stran http://www.ladeja.si. Želm ti, da se čimprej pozdraviš, saj sama vem, kako je to mučnol

Mene zanima kako si pomagati odpraviti oteklino po posegu ciste na dlesni.Lp

Pozdravljeni,

 

Poznamo kar nekaj zelišč, ki lahko pomagajo lajšati vnetja po posegih v ustih (žajbelj, ognjič, kurkuma, ingver, rožmarin, sladki koren…), vendar je potrebno biti pozoren in se posvetovati tam, kjer so vam poseg naredili.

 

Ali gre za “normalno” oteklino po posegu, ali je šlo “kaj narobe”, morda kakšna infekcija…

 

Svetujem, da se posvetujete kjer so vam opravili poseg – ali je morda potreben ponoven pregled.

 

Pozdrav,

Tina

New Report

Close