Oteklina na vratu
Spoštovani
Na levi strani med vratom in levim sprednjim robom ključnice že nekaj časa opažam oteklino. na otip ne boli prav tako ni natipati otrdline. Gibanje je normalno in neboleče. Imam kar veliko preveč kg ( vsaj 40 ). Ne pijem in ne kadim. Ne spomnim se da bi se udaril ali kaj podobnega. Oteklino opažam že cca 1 mesec. prosim za nasvet kaj bi to lahko bilo
lp
Sem poskusil tipati leže ko je bila trda podlaga pa nisem ničesar natipal trde med ključnico in vratom ter mišico ki poteka od vratu proti ramenu.Ko pa sedim ali stojim instninjem globkje pod ključnico skupaj kožo pa se pojavi gibljiva zatrdlina. Zadeva je tudi malo otekla vsaj koliko jaz vidim. Mogoče tudi vidim kaj preveč, ker sestrična ki je pogledala pravi da ne vidi neke razlike med levo in desno stranjo. Je možmo da stvar tudi malo oteče zaradi pogostega stiskanja in tipanja v globino.
Hvala
Spoštovani
Zaradi omenjene težave sem bil pri zdravnici ki pa pri pregledu in tipanju ni zanala nič sumljivega in je rekla da je mogoče kar jaz tipam v globini samo malo več naložene maščobe. Bolečina ki pa se tukaj pojavlja in se širi v vrat pa da je posledica od že ugotovljene deformacije vratne hrbtenice c5-c7. Sprašaujem kako je to možno da so bolečine čeprav samo na eni strani glave in vratu lahko od hrbetnice. Na boleči strani bolečina pride in izgine, izgine pa popolnoma ko mirujem. Bolečina včasih seva tudi v levo uho . Ni mi predpisala nobene terapije in ne kakšnih nadaljnih preiskav.
Pravi še da nismo simetrično narejeni in da so povsod neskladja tako da ne rabim skrbet da bi bila kakšna bula. Pravi tudi če bi bila bula na tem področju bi šlo prej za kakšen lipom ali bezgavko kot pa za dogajanje v grlu.
Hvala za odgovr
Spoštovani
Hvala za vse vaše odgovore. Malo sem gledal simptome za oteklino nad ključnico in sem med drugim zasledil naslednji zelo nevarni opozorilni znak: Virchowova bezgavka!!!!!
Če bi šlo za to bezgavko ali bi jo zdravnica pri tipanju zaznala? ta bezgavka ( vsaj tako piše ) napoveduje tumor v telesu posebej na želodcu. Jaz sem sicer pod stalno kontrolo gastroenterologa ( gastoskopija lani b.p) tudi drugače nimam težav z želodcem razen kisline. Sicer me ta predel občasno boli ampak stanje se ni spremenilo v smislu da bi se oteklina večala. Mislim da je celo minimalna proti drugi strani. Kot je rekla naša zdravnica nič nenavadnega ne tipam ali vidim.
Hvala za razlago
Spoštovgani
Bil sem z svojo težavo pri zdravnici pa mi je ob pregledu povedala da ona ničesar ne tiplje in da ne vidi neke bistvene razlike med levo in sesno stranjo. Da človek ni simetrično narejen in da je minimalna razlika med levim delom ( med ključnico in vratom ) in desnim. Nimam težav ne z požiranjem ni videti nobene bule na vratu in ne natipati. Me pa že nekaj časa boli vrat za ušemom. Bolečina se pojavi tam kjer je mišica in sega po vratu navzdol,občasno se pojavi občutek vročine ki se občasno seli tudi v uho. Včasih se prične bolečina med ključnico in vratom in nato izgine. Ponoči nimam težav. Zdravnica pravi da je to od vratne hrbtenice čeprav me taka bolečina malo bega. res je da se včasih bolečina pojavi tudi na drugi strani.
Hvala za odgovor