Najdi forum

Pred dnevi sem imel manjšo bolečino ob levi strani levega kolena.Potem pa sem šel na malo bolj dinamično hojo na Šmarno goro in naslednji dan čez dan mi je nad kolenom oteklo. Sedaj nogo praktično ne morem skrčit, oteklina je tudi bolj narasla, napihnjeno je rahlo tudi na levi strani kolena spredaj, predvsem pa spredaj nad kolenom. Malo hladim. Da bi šel v počep nemorem, ker mi to koleno ne dovoli(kot nekakšno zategovanje v predelu kolena, bolj na levi)Tudi nogo ne morem popolnoma raztegnit. tko da je koleno nekje gibljivo, brez nekega občutka zategovanja samo 50%(od skoraj iztegnjene noge do polovice pokrcenja.Star sem 30 let.

Lep pozdrav

Spoštovani,

iz Vaše zgodbe sklepam na poškodbo zunanjega meniskusa ali pa sklepnega hrustanca v zunanjem delu Vašega levega kolena. Krčenje kolena je najverjetneje omejeno zaradi prisotnosti večje količine tekočine v sklepu (koleno ima največjo prostornino pri pokrčenju pribl. 20 stopinj, pri iztegovanju, še posebej pri krčenju pa se prostornina hitro zmanjšuje).

Priporočam Vam čimprejšen obisk pri zdravniku, saj je dobro vzrok težav v izogib dodatnim poškodbam kolena čimprej odpraviti.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Dne 7.8 sem na travmatološki le opravil punkcijo levega kolena: 80 ml seroznega eksudata, danes pa sem imel kontrolo kolena. Levo koleno še palpatorno boleče po zunanji strani, vezi čvrste, balotma negativen.
Piše da je koleno blago oteklo.(sicer je res dosti bolje od tiste velike napete otekline pred punkcijo, čeprav je še vedno kar razlika glede na zdravo koleno, koža je kar malo dvignjena, sicer ni več napeta ampak mehka). Dobil sem elastični povoj in naj bi pričel z FTH kolena(malo že rahlo razmigam, več pa mislim da ni najbolj pametno). Piše da je zdravljene pri njih zaključeno. So mi pa rekli če se recimo v tem mescu ne bo izboljšalo, naj pridem nazaj ponovno z napotnico, da bi naredili še kakšne preiskave. Sam sicer nevem kakšne, verjetno niso mislili magnetne resonance, kar bi očitno najbolj potreboval.
Zanima me predvsem, da bi šel morda k ortopedu s koncesijo(kjer bom verjetno najprej na vrsti), kjer je prvi pregled brezplačen in bi me takoj napotil na magnetno resonanco. Nisem pa prepričan, da mi bo ortoped to preiskavo omogočili na podlagi prvega pregleda in predložitvi izvidov, ne glede na to da bi bilo to verjetno vseeno najbolje. Torej, želel bi na MRI pa nevem če ne bom brezveze hodil do ortopeda in mi te preiskave ne bo omogočil, čeprav hodim z berglami in imam problem s tem kolenom.

Vnaprej hvala.

Spoštovani,

strinjam se z Vami okrog magnetne resonance. Ta lahko pokaže vzrok Vaših težav. O tem, kakšna je najhitrejša pot do nje, pa se pogovorite z Vašim izgranim zdravnikom.

V primerih kot je Vaš, je za razmisliti tudi o artroskopskem operativnem posegu brez predhodno opravljene magnetne resonance (še posebej, če je potrebno nanjo čakati več mesecev), saj je verjetnost, da je takšno operativno zdravljenje potrebno, zelo velika (blizu 100%).

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close