OTEKLINA
na sredincu – na sklepu, imam že lep čas oteklino, ki sicer ni (pretirano) boleča, je pa moteča, ker ne vem, od česa se je “zgodila”.
Bila sem pri zdravniku, ki je pogledal in mi potem brez besed in dodatnih vprašanj, predpisal protibolečinske tablete (!!), ki jih pri zdravi pameti ne bi nikoli jemala. mimogrede: tak ukrep zdravnika me je še razjezil.
ker pa vem, da je zmeraj pot, le poiskati jo moram, se obračam na vas, da mi date kakšen napotek:
Mogoče pri hrani, pri kakšni terapiji, karkoli.
hvala za prijaznost
Pozdravljeni!
Za bolečine v sklepih prstov je velikokrat kriva zakisanost tkiv. Ker so kisline za telo neugodne (na primer kisajo kri), jih odloži čim bolj vstran od vitalnih organov (najraje v maščobno in vezivno tkivo in sklepe). Zaradi veliko koncentracije kislin v sklepu pride do vnetja in otekline. Kaj bi na takšno razlago rekel vaš zdravnik?
Morali boste razkisati telo: veganska prehrana (v usta ne smete dati nič, kar je živalskega izvora – tudi jajca in mleko pridejo iz živali …), bazične kopeli vsak drugi dan (90 minut, 200 g sode bikarbone in 2 žlici soli).
Če bsoet pridno izvajali predlagane ukrepe, bo v nekaj tednih oteklina izginila.
LP