Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina otekli prsti in mravljinci

otekli prsti in mravljinci

Po enajstih letih sofiranja sem se odlocil vrniti v mesarski poklic.Sedaj v sluzbi po 8ur in vec v desni roki drzim noz in rezem.po 1 tednu imam pest cisto nateceno kot tudi prste..samo na desni roki.kako bi to olajsal oz.odpravil???hvala in lp aha tudi mravljinci ce je pri miru dalj casa

Pozdravljeni,
Lahko gre za težave, ker niste vajeni takih obremenitev rok, kot jih imate zdaj. Verjetno se boste navadili in bodo težave izginile. Malo verjetno je, da bi v tako kratkem času nastal sindrom karpalnega kanala, razen če je bili prisoten že prej.
LP!

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni,

stara sem 27 let in tlak imam bol nizek.
Zadnje case kaksen teden 14 dni opazam zateklost prstov na roki. Bol izrazito na desni roki. Oteklina je blaga skoraj neopazna. Je pa neprijetno, ker je obtutek nateklosti. Nimam mravljincov in me ne bolj. Zgolj je bol kot ne samo neprijeten obcutek ki traja cel dan in ne izgine.
V prehrani sem spremenila samo dodatek magnezij in omega3. Ne jem prerirano zacinjene hrane soli se izogibam in pijem samo vodo cca 2-3l na dan.
Bi mi morda znali pomagati, ker me malo skrbi kaj bi lahko to povzrocilo.
Lahko se dodam da sem prenehala z jemanjem KT prejsnji mesec in da se neredni kadilec ( nisem kadila 6 mesecev potem sem skadila staklico potem spet nic itd..)

Hvala za vas odgovor

Lp
Pia

Seveda ni šans da uganem, za kaj gre takole po netu ampak ne bi bil presenečen, da zgolj poletne temperature in bo jeseni problem izginil…
Lp

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close