Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija otekli gleznji

otekli gleznji

Ali so obcasno otekli gleznji nujno znak za srcno obolenje? Posledica cesa je se lahko ta pojav?

Hvala.

Gležnji otekajo zaradi številnih vzrokov. Občasno zatekanje lahko kaže tudi na srčno bolezen, ki ga lahko potrdi že osebni izbrani zdravnik.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni
Mama ima že 3 tedne otekle gležnje. Stara je 75 let. Hodi od zdravnika do zdravnika nihče pa nič ne ukrepa. Eni pravijo da je to od srca drugi ne najdejo vzroka. Njena splošna zdravnica ji tudi pravi da je od srca. Skoraj ne more več hoditi. Vse kar je prej počela sama ji moramo sedaj pomagati. Kaj menite kam naj se še obrnem?

Opravičujem se za pozen odgovor. Zelo verjetno ima prav zdravnica, ki je mnenja, da vaši mami zatekajo noge zaradi oslabelega srca. Upam, da bolnica jemlje tablete za “odvajanje” vode (Edemid ali podobno). Edemid bolniki jemljejo po potrebi (na začetku 1 – 2 tableti na teden in če to postane premalo, je potrebno povečati odmerke). Bolniki, ki jim zatekajo noge zaradi oslabelosti (popuščanja) srca morajo omejiti uživanje tekočin (čaji, slane juhe). Pri ležanju svetujemo, da imajo nekoliko podložene spodnje okončine. Priporočam posvet pri izbranem zdravniku. Morda pride v poštev operativno zdravljenje.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close