Najdi forum

Sem stara 21 let in imam že vrsto let probleme z oteklimi, srbečimi in solznimi vekami. Gre se za to da imam od zgodnjega otroštva probleme z mehurjem in na splošno zelo šibak želodec in slabo krvi. Vsaka vremenska sprememba vpliva name. Jem karseda zdravo, ne pijem alkohola in ne kadim. Ne vem pa točno katera hrana bi bila direktno zame, vem samo da mleko ne vpliva dobro na mojo prebavo. Kar se pa počutja tiče pa sem velikokrat zelo utrujena, mlahava in ne prenašam dobro svetlobe. Zlasti oči je ne trpijo. Imam zelo suho kožo in bele lišaje pa čeprav se redno tuširam ter delam pilinge. Zelo me zanima kaj bi bil vzrok. Bila sem že pri zdravniku in mi niso pomagali prav nič razen dali čaj za mehur. Rada bi prišla na posvet saj se mi zdi, da se tak način zdravljenja bolj poglobi in ima dolgotrajni učinek. 🙂 Upam, da mi lahko pa za začetek vsaj na kratko opišete kaj bi bil vzrok.

Lp

Pozdravljeni!

Predvidevam, da gre za zastoj in kopicenje vlage v telesu! Po vasem opisu sodec predvsem v spodnjem grelcu, kot temu pravimo v TKM. Organi v spodnjem grelcu so: vranica, ledvice, mehur in rodila oz. spolovila.

Govorite o spodnjih zatecenih in srbecih vekah ali zgornjih?

V primiru, da je moja dx. pravilna vam svetujem, da se, za dobre pol leta, drzite spodaj opisane splosne diete:

1. Nobenega surovega sadja ali zelenjave! Vse naj bo poparjeno oz. kuhano na pari. Pazite, da ne boste sadja in zelenjave prekuhali, ker boste s tem univcili vse vitamine in minerale.
2. Prepovedano je mleko in mlecni izdelki, za dovolj kalcija zacnite uzivati spirulino!
3. Prepovedano je vse kar je hladno: iz hladilnika, seveda tudi sladoled!
4. Izogibajte se hrani, ki je po konstituciji hladna: npr.: tofu je izjemno hladna hrana, cetudi ga pecemo, prazimo, kuhamo; jagenjcek je izjemno vroca hrana, tudi ce ga jemo hladnega. Podatke o konstitucijski temperaturi hrane dobite na internetu.
5. Za zajtrk jejte congee. Recept je na TKM forumu. Ce ne jeste zajtrka, potem imejte congee za kosilo ali vecerjo.
6. Naucite se obvladovati svoje misli in reakcije ob stresu! Nemogoce se je izogibati stresu kot tudi obvladovati stres, zelo mogoce pa je obvladovati in spremeniti svoje reakcije na stres.

Ce imate se kakosno vprasaje, se prosim oglasite!

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close