otekla,boleča žleza.
Lepo pozdravljeni!
Stara sem 29 let, imam 3 otroke in vse sem dolgo dojila.od zadnjega dojenja je dve leti.Nikoli nisem občutila pms. 3 leta imam vstavljeno mireno,ki mi ne dela težav.
Težave z prsmi so se pričele pred pol leta.V levi dojki sem na sredi pod bradavico zatipala oteklo žlezo v velikosti oreha.Bilo je pred menstruacijo.Bila sem na pregledu pri gin., ki me je napotila na uz pregled,ki ni pokazal posebnosti.Po menstr. je oteklina pop.,a ne čisto izginila.Drugi mesec se je vse ponovilo vendar manj izrazito. Ta dva meseca se mi je na obrazu izpustilo tudi zelo veliko mozoljev.
pred m se mi je nato žleza vedno povečala,vendar na desni stani skoraj neopazno.
Ta menstrulni ciklus pa imam prsi izredno občutljive, vendar desno občutno manj kot levo.Desna me boli ob stisku, leva pa brez dotika. Prsi imam zelo majhne, košarica a. bolečina me bolj moti ,ker je prej ni bilo,ker me skrbi,kot ovira pri delu.Spim normalno.upam da ne dolgovezim, hotela sem napisati čimveč podatkov.hvala za odgovor.
Lepo pozdravljeni!
Že v naprej se vam opravičujem za rahlo zamudo v odgovoru.
UZ dojk ni pokazal nobene vidne spremembe v tkivu in to je dober znak.
Glede na to, da se težave ne umirjajo, lahko k UZ izvidu dodate tudi metodo BreastScan, ki je primerna tudi v vaši starosti, je neškodljiva in neboleča. Gre za globinsko merjenje temperature dojke. Metoda je visoko natančna in pokaže kakšen je metabolizem celic v tkivu dojk. V primeru, da je razporeditev temperature v tkivu pravilna in ni videti znakov lokalno povečanega metabolizma celic, še dodatno potrdimo diagnozo ultrazvoka in z višjo natančnostjo ovržemo sum na maligno obolenje. V primeru, da bi pa metoda pokazala lokalno povečan metabolizem, se priporoča še dodatna diagnostika, ki poskuša najti vzrok.
Metoda je samoplačniška, zato vam prepuščam v razmislek ali jo boste uporabila ali ne.
Iz vašega pisanja se da razbrati, da gre tudi v vašem primeru, po vsej verjetnosti za težave povezane s trenutno porušenim hormonskim neravnovesjem v telesu.
Pod starejšimi vprašanji na forumu na to temo že najdete nekaj nasvetov, kako si lahko same doma pomagamo in ublažimo oziroma odpravimo težave.
Priporočam vam, da si jih preberete.
.