otekla bezgavka v dimljah
Pozdravljeni,
Pred dobrim tednom sem opazil oteklo levo bezgavko v dimljah in temperatura mi je narasla na 38 stopinj. Po treh dneh sem odšel do zdravnika, kjer smo pri pregledu krvi ugotovili normalno sedimentacijo, crp pa le blago povečan. Vseeno mi je dal antibiotike, ki pa v roku enega tedna niso nič pomagali.
Tudi temperatura mi še vedno niha med 36.9 in 37.7
Bi bilo to lahko kaj hujšega? Predvsem me skrbi temperatura, ki ne pade na normalno vrednost.
Vem, da ta tema ne spada sem, vendar mi je z vašim odgovorom zelo odleglo, pa sem imel še eno nesrečo, na ramenih sem dvignil punco, čez nekaj časa sem opazil na obeh stranehg rahle bule, vendar so trde samo ko se napnem, ko sem miren jih ni čutiti, pa me zanima ali gre morda za pruh, zopet sem v skrbeh 🙁
@denis, povišana temperatura je lahko odziv na neko okužbo in ni nujno povezana s tisto bezgavko. Ob nizkem CRP in normalni krvni sliki je verjetneje, da gre za neko virusno okužbo, kjer seveda antibiotiki nimajo učinka.
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Moj oce (60let) ze ima 2 meseca oteklo bezgavko v dimljah ki je tudi zelo trda,otekla in boleca.Po noci se poti in ima tezave vcasih z zrakom.Pri krvni sliki so Levkociti povecani (26) danes pa so mu punktirali tudi kostno srz,katero so poslali v LJ na preiskave. Ima moj oce levkemijo??
Za odg. Se Vam zahvaljujem! Lp
pozdravljeni. pred enim tednom sem bila v bolnišnici, kjer so mi z UZ in CT pregledom ugotovili povečan jajčnik, in cisto na jajčniku 3 cm, na desni strani. jemala sem antibiotik nolicin. povečane so bile tudi trebušne bezgavke. in po izvidih se je vnetje umirilo in sem šla domov.
sedaj, naslednji dan, ko sem prenehala jemati antibiotik, pa mi je otekla bezgavka v dimljah na levi strani.
ali je to morda kaj povezano?
najlepša hvala za odgovor
Sašo pozdravljen!
Včeraj popoldne me je začela boleti desna stran- prepona med medenico in nogo. Nato sem se začela tipati in zatipala sem bulico v velikosti graha, ki me boli. Boli me tudi ko hodim, ležim, sedim. Bojim se, ker ne vem kaj bi to bilo. NA koga naj se obrnem? Na osebnega zdravnika ali na ginekologinjo. To bulo sem že zatipala in ko sem to omenila ginekologinji, mi je ta odgovorila, naj se obrnem na osebnega zdravnika in, da če me ne boli, ni to nič narobe.
Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Pozdravljena Strah 🙂
Drobne bezgavke v tem delu telesa pogosto ostanejo tipljive že iz otroštva, tudi če jih najdemo šele kasneje. Boleče so večinoma posledica odziva na neko vnetje in to je lahko tudi precej banalno. Ta, ki ste jo zatipali vi, je zelo majhna, opazovanje je na mestu, neprestano drezanje vanjo pa ne. Pravi naslov v takih primerih pa je osebni zdravnik.
Lep dan