Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Otekanje sklepov

Otekanje sklepov

Spoštovani dr. Kersnik

Naj prej vas lepo pozdravljam. Imam ene težave in vas lepo prosim za vaše mnenje in odgovor. Pred enim letom sem imela dve hudi operaciji na možganih ( Anevrizme)…. Glava me še vedno boli, saj to je normalno in sem navajena, da živim z bolečinami. Že eden teden so mi začeli otekati sklepi in to samo na nogah pri gležnju in v kolenih. Zelo hudo mi otekajo, da prav čutim , da mi zateguje kožo od oteklin in komaj hodim, ker me boli. Pred 7-mimi meseci sem bila pri ginekologu, ki je povedal, da imam tumor na maternici ampak žal tudi ginekolog ne more sedaj narediti čudeže, ker sem pač prestajala vse te operacije in je zelo rizično za možgane. Tako, da sem bila že maja naročena k ginekologu in nisem še mogla iti. Prosim vas, če bi vi vedeli na podlagi česa mi tako sklepi otekajo? Ali je to možno tudi zaradi ginekoloških težav? Saj veste, da trenutno so vsi zdravniki na zasluženem dopustu. Šla sem k dežurnemu zdravniku, ki me je napotil v labaratorij mislim, da je rekel za neko perimetrijo, ne vem, če sem vam pravilno napisala. Izvid je bil v mejah normale oz. nekaj je bilo povišeno samo ne vem kaj.? Rekel mi je, da naj grem k mojemu zdravniku ampak moj zdravnik je na dopustu. Če sem vam iskrena vsak zdravnik se boji, da bi mi dal kakšna zdravila, ker dežurna zdravnica je povedala, da ne ve kaj bi???? Takrat sem dobila infuzijo glede glave, ker za bolečine pomaga samo infuzija, sprejem v bolnišnici pa ne želim, ker imam bolnico čez glavo. Delala nisem nič kaj posebnega saj sem v penziji, stara sem pa 44 let. Zakaj mi otekajo te sklepi? Prosim lepo za vaše mnenje? Že v naprej se vam iz srca zahvaljujem za vaš cenjen odgovor in mnenje.
Hvala in lep pozdrav

Spoštovani!

Če je to na obeh straneh simetrično, potem bi lahko šlo za pritisk na vene v trebuhu, vendar le, če je tumor maternice zelo velik, sicer ne. Mogoče imate krčne žile – ni nujno, da so prav močno vidne. V obeh primerih bi morale biti otekline zjutraj manjše, kot so proti večeru. Lahko bi šlo za kakšno obliko revmatizma, čeprav se le-ta navadno ne kaže najprej z otekanjem na nogah. V tem primeru bi bila pospešena sedimentacija v krvi. Konkretno vam zelo težko odgovorim, pa tudi težko kaj uporabnega svetujem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani

Sem sladkorni bolnik tipa 2 ( glukovans 2×1 ) , urejen sladkor in se zdravim za povišanim krvnim tlakom ( valsacor 160 in lacipil 4mg ). Pred 2 mesecema sem bil zaradi omotice pri nevrologu kjer je opravil slikanje ožilja in klinični pregled in pravi da je vse Ok. Sedaj pa opažam že kake 3 tedne trzanje kazalca na levi roki v vseh faza. Ko mirujem ali ko pišem. Leta 2007 sem bil oeriran na isti roki zaradi scc. Zanima me če bi lahko šlo za kakšno resnejšo obolenje možganov ali morda za ponovno dogajanje v zapestnem kanalu??

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Po moje bi šlo prej za slednje – ev. brazgotine v op. področju. Naročite se na EMG – v dveh mesecih se bo ravno prav videlo, če to drži.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close