Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Otekanje sklepov

Otekanje sklepov

Pozdravljeni,

star sem 30 let. Približno pred štirimi leti so se mi začele pojavlati močne bolečine v sklepih roke. Ponavadi se pojavijo v večernih urah in trajajo celo noč. Ob bolečinah imam vnetje in oteklino ob sklepu, vse do prstov. Gibljivost sklepa se mi močno zmanjšala in zgubim moč v rokah. Oteknje in bolečine se mi ponavadi pojavljajo v spomladanskih časih in se mi izraziteje pojavljajo vsake toliko časa.

Pred kakšnim letom mi je začela tudi otekati zgornji predel in lok noge (stopala). Enako se mi to pojavlja v večernih urah. Oteklina in bolečina je sčasoma tako močna, da ne morem stopiti na nogo.
Čez noč je prisotno močno potenje okoli vratu in prsnega koša. Drugi dan mi bolečina in oteklina počasi izveni, prisotna je še manjša okorelost sklepa.

Dal se že pregledat kri, na vse mogoče stvari, vendar vedno pokaže samo povečan faktor vnetja (CRP). Bil sem pri revmatologu, kjer so mi prav tako pregledali kri in slikali kosti, vendar mi niso postavili nobe diagnoze, da gre za kakrnšokoli revmatično bolezen oz. da se ne opazi. Dali so mi samo tablet proti bolečinam.

Je kdo že imel podobne simptome in kakšno diagnozo so mu postavili?

Lahko povem, da sem bil tudi na kliniki za infekcijske bolezni in so mi pregladali kri za KKS (kar nevem točno kaj je), za CRP, klamidije in za borelijo. Izvida sicer nimam pri sebi in je bil negativen, samo CRP je bil rahlo povišan.

Pri revmatologu, so bili osnovni laboratorijski izvidi brez posebnosti samo z rahlim povišanjem CRP (faktor vnetja). Refmatoidni faktor z Waaller Rosejevim testom in z agluntinacijo lateksa je bil tudi negativen. To so napisali za mojega osebnega zdravnika.

Kri so mi pregledal za naslednje:

S-Glukoza, S-Sečnina , S-Kalij , S-Natrij , S-Klorid, S-Kalcij, S-Fosfat (P) anorg. , S-Kreatinin ,S-Urat , S-Bilirubin cel., S-Bilirubin (dir. reakc.) , S-A. Fosfataza , S-AST , S-ALT , S-gama-GT , S-CK , S-LDH , S-CRP, P-Mioglobin,

Hematološki analizator :
K-Lkci, K-Erci , K-Hb , K-Ht , MCV , MCH, MCHC , RDW H , K-Trombociti , MPV

Diferencialna krvna slika:
Nevtr. segmentirani # , Limfociti # , ,Monociti # ,Eozinofilci # , Bazofiici # , Nevtr. segmentirani , Limfociti , Monociti , Eozinofilci , Bazofiici , SR

U-OSNOVNA ANALIZA :
U-Relativna gostota, U-pH, U-Urobilinogen, poE ,

S-Proteini, S-Aldolaza ,
S-Elektroforeza proteinov:
ALBUMIN , ALPHA 1, ALPHA 2 , BETA 1,
BETA 2 , GAMMA , Celokupni proteini, AlG

Drugače sem bil 6 let vegetrjanec in sem pred kratkim začel jesti ribe, prav zaradi slabšega počutja (zaradi oteknja). Telovadim redno, tek in fitnes.

Pozdravljeni,

dodal bi še samo to, da sem iternetu zasledu članek, da se lahko to tudi dogaja zaradi zakisanosti telesa, tko da sm zdej kupil bazične minerale. Bom naredil eno kuro, pa bom vidu, če bo kej boljše.

LP

Verjetno imas tudi povecano stevilo levkocitov…kar pomeni vnetje sklepov…. Probaj Glukozamin… Kod mi vsi imas tudi ti neredno prehrano kar je posledica pomakanja vitaminov… tablete in zdravniski recepti so zadnja stvar… ko ze obupamo.

Skoraj enake težave imam jaz. Včeraj je menila zdravnica,da gre za osteoartroza,pri kateri je značilno,da kri ne pokaže posebnosti… Kako si zdaj?

Pozdravljeni,
tudi sama imam težave.Stara sem 41 let.Žepred 2-3 leti mi je zateklo koleno,pravzaprav desno pod kolenom.Ker zaradi tega nisem imela težav,nisem obračala pozornosti na oteklino.Pred nekaj meseci me je koleno začelo boleti.Bolijo me tudi prsti rok in nog,komolci,kolki.Bila sem pri ortopedu in slikala koleno.Slika ne pokaže nič.Omenil mi je da je lahko hormonska motnja.Ščitnica mi premalo dela,zato pijem eutyrox 100 mg.Dala sem kri -pregled za revmo,toda izvid je v redu.Pomoje imam “revmo”.Zanima me ,kam naj se obrnem,na kakšen pregled naj grem,saj me koleno zelo boli,pa tudi v prstih čutim bolečino podnevi in ponoči.Bolečina me moti.Rada bi si pomagala in izvedela čim prej diagnozo.Hvala za odgovor.
Lep pozdrav

New Report

Close