Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina otekanje nog

otekanje nog

pozdravljeni!

moji mami (53 let) oteka desna noga in cicer okrog gleznja, nart, oteklina pa potem proti kolenu plahni. noga je na oteklem delu tudi rdeca in boli.

bila je pri zdravniku in nekaj dni celo v bolnici, vendar ni nic bolje, pa tudi vzroka niso nasli. zdaj si nogo maze z nekim mazilom, ki hladi in blazi bolecino (nekja podobnega venorestu).

kaj bi to lahko bilo in kaj naj naredi, da bi ji bilo bolje?

Spoštovani!

Opis sicer govori za šen – erizipel, a je nekako nenavadno, saj bi moralo že biti nekaj učinkov zdravljenja. Hladni obkladki, počitek z dvignjeno nogo… Seveda je lahko tui kak drug vzrok, ki pa ga iz opisa ne razberem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
Pred dvema dnevoma sem se vrnila iz štiridnevnega potovanja pretežno z avtobusom in od takrat imam otečeno notranjo stran desnega gležnja. Oteklina se je pojavila nekako po tem, ko sem se dve uri predajala soncu in imam zato tudi notrano stran goleni opečeno (še danes me boli koža na dotik). Oteklina sicer ni pordela, niti kakšne druge nenormalne barve, niti me ne boli na dotik, niti se slabo ne počutim in me nič drugega ne boli. Ali je to povezano s sončenjem ali s čim drugim in kako naj to oteklino odpravim, če si počitka praktinčo ne morem privoščiti (služba, trije otroci, itd.)
Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Predvsem z dolgotrajnim sedenjem med vožnjo. Noge v zrak, nad višino srca čim dlje časa preko dneva in tudi ponoči. V nekaj dneh se bo to normaliziralo. Noge nam vsak dan otečejo za eno številko čevljev, v takih primerih pa še bolj, še zlasti, če so prisotne še vidne ali skrite krčne žile.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close