otekanje kolena po artoskopiji
Spoštovana dr. Vauhnik.
10. oktobra sem imel artoskopski poseg na desnem kolenu (parcialna resekcija in menjava meniskusa-???). Dva dni po artroskopiji mi je okolica kolena močno otekla, bolečina pa se je stopnjevala. 24.oktobra sem iskal pomoč pri zdravniku kirurgu. Punktirano je bilo približno 100 ml krvi, prejel sem Xylocain + Dexamethason, koleno v flektorni kontrakturi. Napoten na čim prejšnjo intenzivno fth. Kljub temu mi je koleno ponovno pričelo otekati. Oteklina se povečuje s stopnjevanjem fizioterapevtskih vaj za ohranitev mišične mase in pri hoji. Trenutna oteklina je sicer manjša in je v predelu nad pogačico oziroma v predelu začetka štirglave mišice, zavira pa mi tudi gibljivost kolena in povzroča trajno, sicer znosno bolečino, ki pa ne jenjuje. Dnevno redno 2-3 X izvedem vaje skupaj z elektrostimulacijo za krepitev mišic, po vajah hladim z ledenimi obhladki. Bolečina in oteklina pa se ne zmanjšata. Po svoji lajični oceni in v primerjavi s predhodno oteklino, se mi je nabralo od 0,4 do 0,7 dl tekočine v kolenu. Nameraval sem že iskati pomoč pri dežurnem kirurgu (punkcija), saj sta moj osebni zdravnik kakor tudi kirurg ki me je operiral odsoten. Klical sem tudi na dežurno službo KC Maribor, vendar ne obravnavajo mojih težav kot urgentne. Ostane mi samo, da kakšen teden še “trpim” na domu ali pa poiščem zasebno ambulanto, ki bi mi nudila pomoč, oziroma ozvedla punkcijo in mi s tem zmanjšala bolečine.
Ali mi lahko prosim svetujete, če je še kakšna druga možnost. Hvala.
Spoštovani,
Otekanje sklepa je vedno posledica in tako je ključno, da se ugotovi, zakaj se otekanje vašega kolena ponavlja. Svetujem vam, da poiščete drugo mnenje. Za pregled se lahko naročite tudi v naši ambulanti.
Lep pozdrav,
Renata Vauhnik