otekanje
Spoštovani!
Že nekaj časa imam zjutraj otekla stopala in dlani. Oteklina tekom dneva izgine (čevlji in prstani ne tiščijo več), še vedno pa imam občutek, da je v telesu veliko vode. Po nošnji nogavičk mi še 1 – 2 h ostane precej globok kolobar na mestu elastike, čeprav je le-ta blaga.
Stara sem 39 let, redno ne jemljem nobenih zdravil.
V zdravstvenem domu so mi svetovali telovadbo.
Kaj menite?
Lep pozdrav, Lea
Lea, lepo pozdravljena. To so ravno “prava leta” za scitnico. Najbolje bo, da se odpravis k svoji zdravnici/ku na pregled, ter naj ti da napotnico za v laboratorij. Pregled scitnicnih hormonov, pa mogoce kontrola glede slabokrvnosti. Kri das na tesce.
Meni se je vse to dogajalo ze vec kot dve leti prej, preden so mi odkrili hipotirozo.
Se spomnim, da so me noge tako srbele, predvsem od kolen navzdol. da sem si jih vcasih nehote spraskala do krvi. Vsaka krema je pomagala samo za zelo kratek cas.
Se sedaj imam kljub ze vec kot enoletnemu zdravljenju po desni roki ves cas ekcem, kateri nikakor ne izgine. se pa se poslabsa, ko je mrzlo. Na sreco ne srbi, samo grdo izgleda.
Zelim ti vse dobro. Blanche
Spoštovani!
Otekanje lahko nastane iz zelo različnih vzrokov (srčno popuščanje, ledvične bolezni, jetrne bolezni, bolezni ven in limfnih žil, izguba oziroma nezadosten vnos beljakovin, alergije….), lahko pa se pojavi tudi pri premajhnem delovanju ščitnice (hipotirozi). Priporočam obisk pri izbranem zdravniku, ki bo opravil natančen pregled in ustrezne laboratorijske preiskave, morda tudi določlitev TSH.
Lep pozdrav!