Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Otečeno oko

Otečeno oko

Pozdravljeni.

Prejšnji teden sem imela rahlo otečeno levo oko-v bistvu samo rob zgorjne vek (rahlo otečeno in rdečo). Ko zaprem oko čutim bolečino. Zanimivo je, da se mi vleče že od prejšnjega ponedeljka, ampak takrat je bilo malo otečeno…vsak dan je malo bolj (zdi se mi, da mi čez noč bolj oteče). Čez vikend je bilo vredu-nisem imela otečeno samo rahlo me je bolela zgornja veka. Danes pa že spet imam malo bolj otečeno. Ne vem kaj bi to bilo. Herpesa na očesu še nisem imela-in oteklina ne izgleda koz herpes. Mislim, da tudi ječmenček ni-saj ni nobene bulice. Predvidevam, da imam otečeno zaradi prepiha (čeprav v avtu nimam nikoli odprtega okna), je mogoče zaradi klime ali odprtega okna ponoči?
Aja še to. Pred cca. 3 meseci sem imela isto oko zatečeno, ampak bolj (zatečeno sem imela vse do obrvi)-zanimivo je to, da je samo od sebe izginilo čez 1 dan.
A veste kaj bi bilo, moram do zdravnika ali je dovolj če grem v lekarno po kakšne kapljice?

Hvala in lep pozdrav.

lp, tinkatin

Lahko je in zelo verjetno je ječmenček, ki lahko tudi sam izgine, mogoče preiskusite s toplimi obkladki nekajkrat na dan, če se vam to spet pojavi.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close