otečene vratne bezgavke
Sanci, cisto sem spregledala tvoje vprašanje. Oprosti, ker si morala čakati. Glede na opis, ki si ga dala, močno dvomim, da bi šlo za limfom, saj so se bezgavke spravile nazaj v prvotno velikost. Kar pa se tiče tvojega kašlja pa ti težko svetujem. Pri meni, ko sem imela limfom med pljuči, sem kašljala ves čas, zelo suho in nič nisem imela izpljunkov. Kašelj se je hitro in močno stopnjeval.
Da boš pomirjena pa raje obišči še zdravnika!
Lep pozdrav,
Pozdravljena Kristina, saj se mi je zdelo da si spregledala, kako tudi ne, saj imaš kar precej za odgovoriti :), in si zelo pridna, hvala da si mi odgovorila, torej tvoj kašelj se je stopnjeval, moj pa je tak da dva ni pokašljujem, dva dni spet ne, potem vmes spet,…pa spet ne, pa skozi me grlo neki boli, tako da….Imam pa žal osebno zdravnico, ki piše napotnice za kakšno slikanje, samo ko je nujno, po njeno in ne da se nič zmeniti. Pa še neki, a je možno da sem si zatipala limfom, namreč, doma nosim dojenčka, ki je prava kepica, in ga nosim cel čas na desni strani, in prav tu si tipam nekaj podolgovatega, pa zdaj ne vem če je to mišica, kajti na drugi strani pa ta mišica ni tako izrazita, sicer jo rahlo tipam, vendar ne tako kot na drugi strani.
In kako si ti Kristina, videla sem da si že zdavnaj prebolela limfom, si OK?
HVALA TI LEPA ZA TVOJ ODGOVOR, RES VSAKA ČAST TI. LEP POZDRAV
Spoštovani!
Star sem 25 in sem v tem letu imel že 4 bronhitise, bil vsakič na dveh različnih antibiotikih. Na desni strani vratu imam povečane bezgavke. Seveda se zavedam, da je to verjetno od infektov. Ampakami pa ena zadeva ni jasna. Ko berem kaj o limfomu, piše povsod, da je možen simptom tudi pogosti infekti. Sedaj me zanima, je možno, da gre za limfom in zaradi tega infekti. Oziroma kakšni infekti so to mišljeni?
Krvni uzvidi so v mejah normale, ko se pozdravim (levkociti 8, CRP pod 8). Vročine nimam, nisem utrujen. Se pa včasih prebudim in imam malenkost preznojen ovratnik. A je to že znak nočnega znojenja pri limfomu ali je tam zelo močno znojenje?
Malenkost sem prestrašen, ker me ti infekti spravljajo ob živce!
Hvala za vaš odgovor!
Jamiejamie, mislim, da so tvoje povečane bezgavke bolj posledica infektov kot obratno. Naj ti v tolažbo napišem še to, da sem, ko so mi diagnosticirali limfom, imela CRP blazno povišan. Tako, da če je CRP ok in bolj ali manj tudi vse ostalo, težko verjamem, da gre za limfom. 🙂 Seveda pa vztrajno spremljaj počutje in vse skupaj in po potrebi obišči zdravnika. Še to – kar se tiče nočnega znojenja… v primeru limfoma, se bolniki tako potijo, sa se ponoči zbudijo čisto mokri, vključno s posteljnino.
Drži se, Kristina
Sanci, težko ti kar koli rečem glede tvoje bulice ali mišice, ki jo tipaš. Vsekakor pojdi do zdravnice in naj ona potipa to, kar tipaš ti in ti bo hitro povedala ali gre za mišico ali bezgavko. Glede kašlja pa naj te še enkrat pomirim, da je pri limfomu dolgotrajen, nadležen in se stopnjuje. Sama sem kašljala, ko sem imela limfom, vsak dan, na koncu pred zdravljenjem že skoraj ves čas cel dan.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni.
Sprašujem za svojega sina. Star je 15 let ima 183 cm in je težak 66kg. Že približno 3 tedne opažava povečano desno bezgavko. Občuti tudi neprijetno občutje v predelu adamovega jabolka in nenavadne ”predmete” in nekakšne ”zvezdice” v vidnem polju očesa. So to simptomi za raka?. Res sme skrbi. Kot vem ni v družini nihče umrl za rakom, razen moja prababica in sicer je imela raka na nogi. K zdravniku sem šla pa je rekla da ni nič. Problem pa je v tem, da naj bi lise in pike, povečane bezgavke,… znaki raka. Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Sinu sem odgovorila že v njegovem sporočilu, saj je tudi sam postavil vprašanje. Svetujem, da se z vprašanjem obrnete na forum Družinska medicina, ki ga moderira odličen splošni zdravnik, ki vam bo dal napotke, kako težavo raziskati.
se dobro želim,
lep pozdrav!
pred tednom sem opazila v nadključnični jami 2 povečani bezgavki. ena je bila velika približno kak cm morda malo več, ena malo manjša pol cm ..sedaj čez par dni imam že tri, po mojem mnenju sta se prva in druga v tem času nekoliko povečali prej sta se zdeli tudi kot da sta eno sedaj sta pa lepo ločeni ta tretja pa je velikosti, kot je bila druga bezgavka na začetku ko sem jih sploh odkrila torej pol cm…
Nisem imela nobenega vnetja, nisem bila bolana v kratkem času oz. že par let ne.
od kar sem našla te bezgavke tudi smrkam kar brez razloga, občasno pokašljujem…
temperaturo imam okrog 36,8 (že vsaj 10 let nisem imela tako visoke, saj niti pri pljučnici pred par leti nisem imela vročine niti pri angini in raznih vnetjih (doktor pravi da sem skoraj imuna na vročino))
kaj naj pričakujm čez 14 dni ko se bom odpravla k zdravniku saj se zdaj trenutno ne mroem zaradi težav z zavarovanjem??
lep pozdrav!
pred tednom sem opazila v nadključnični jami 2 povečani bezgavki. ena je bila velika približno kak cm morda malo več, ena malo manjša pol cm ..sedaj čez par dni imam že tri, po mojem mnenju sta se prva in druga v tem času nekoliko povečali prej sta se zdeli tudi kot da sta eno sedaj sta pa lepo ločeni ta tretja pa je velikosti, kot je bila druga bezgavka na začetku ko sem jih sploh odkrila torej pol cm…
Nisem imela nobenega vnetja, nisem bila bolana v kratkem času oz. že par let ne.
od kar sem našla te bezgavke tudi smrkam kar brez razloga, občasno pokašljujem…
temperaturo imam okrog 36,8 (že vsaj 10 let nisem imela tako visoke, saj niti pri pljučnici pred par leti nisem imela vročine niti pri angini in raznih vnetjih (doktor pravi da sem skoraj imuna na vročino))
kaj naj pričakujm čez 14 dni ko se bom odpravla k zdravniku saj se zdaj trenutno ne mroem zaradi težav z zavarovanjem??
Zdravnik te bo verjetno poslal na krvne preiskave in po potrebi na punkcijo bezgavke. NAj pa te potolažim, da ni vsaka povečana bezgavka kar limfom. Zato kar pogumno k zdravniku. 🙂
Živjo!
Stara sem 22 let, večkrat se mi pojavijo otečene bezgavke za ušesi, včasih tudi pod čeljustjo/na zgornjem delu vratu (ne vem kako bi napisala), vendar nisem bila nič bolana, sem pa večkrat utrujena. Imam tudi slabo kri in jemljem železo (žvečljive tablete). Danes mi je v sekundi nastala še kar boleča bulica (kroglica) cca.1 cm velika na zgornjemu delu vratu. Preden mi je ta bulica nastala sem delala trebušnjake in malo zaokrožila z vratom, nato sem začutila, kot da me nekaj skeli v zgornjem delu vratu in ko sem se prijela, sem otipala bulico. Če glavo pomaknem nazaj me tudi boli. Občutek imam, da postaja malo večja.
Zanima me Vaše mnenje, ali je to vzrok slabe krvi, razgibalnih vaj, utrujenosti ali je lahko kaj drugega!
Že vnaprej se Vam zahvaljujem!
Hvala in lep pozdrav!
Miia, glede na to, da imaš že dalj časa težave z bezgavkami, ki se večajo in manjšajo, mislim, da ni nič nevarnega. Ampak vseeno obišči splošnega zdravnika, da pogleda, kaj je na stvari.
Kar pogumno. 🙂
Živijo!
Sem Sabrina stara 22 let, pred dobrin letom sem opazila bulico levo ingvinalno, za katero so ugotovili da je bezgavka, opravila sem pregled, punkcijo, bezgavka je bila neboleča. Takat se je zmanjšala oz. izgilila, sedaj se je spet pojavila, tudi ne desni strani. Bile sta tako boleči da skoraj nisem mogla hodit, šla sem na ultrazvok pri katerem so ugotovili da imam tudi več manjših bezgavk povečanih v okolici. Levo in desno stran so mi punktirali dvakrat ker je bila baje punkcija nenatanča. Kri je v mejah normale razen povečanega S-CRP. LEvo ingvilano so mi odstranili, ker je bila gnojna je bil vzorec za biopsijo premajhen, spet nevejo nič.Medtem se mi je pojavila nova b. na vratu.
Večino časa se počutim izčrpano, dosti spim imam bolečine v trebuhu pa vendar na blato hodim normalno. Pojavljajo se slabosti večkrat sem že bruhala. Pa vendar infekolog zatrjuje da je z mano vse vredu, da to ni nič. Omenila sem mu da imam že vrsto let težave z mehurjem odgovil mi je da imam morda ledvični pesek v sečilih in da naj to grem k svoji zdravnici. Danes po enem mesecu sem imela pregled bezgavke so še tu, on pa je rekel da je z njegove strani to zaključeno, kaj naj?!
Sabrina, pojdi na posvet k tvoji splošni zdravnici, ki bo pogledala izvide in te morda po potrebi napotila na kakšne nadaljne preiskave. Ti je infektolog kaj rekel, da svetuje še kakšne priskave?
Pozdravljeni!
star sem 14 let.
me pa zanima nekaj… no torej pred kratkim sem imel virozo in zato sumim na to. gre pa zato da imam zelo povečano vratno bezgavko. velika je za okoli 3 nohte. prav tako se zadne čase ponoči znojim prav tako me po kakšni daljši hoji boli med sklepi med stegnenico ter golenico torej pod pogačico. rane se mi pa dokaj hitro zacelijo v 2-3 minutah. prav tako nimam zvišane telesne temperature…
Težava me že nekaj časa bega zato prosim za vaš odgovor (čim prej).
Lep pozdrav!
Spoštovani,
pišem vam, ker sem zasledila, da bi moje težave lahko povzročal limfom (seveda pa je velika možnost tudi, da težave povzroča velik stres).
Že nekaj let imam na vratu – pol ušesom zateženo bezgavko. Bezgavka zateče ponavadi ob slabšem počutju. Včasih boli (zelo) na dotik. Včasih pa nič. Zdravniki ne opazi nič sumljivega. Zobozdravnik pravi, da so zobje ok.
Sedaj pa opažam še močno nočno potenje. Že tako slabo spim – ves čas se premetavam, zbujam, pogosto grem na vodo… (nimam bakterije v urinu, sem preverila). Zadnji mesec in pol pa se mi dogaja, da se zbudim čisto mokra – hrbet, prsni koš, vrat… od potenja. POnavadi nazaj zaspim in se ne preoblečem, ker je to v spanju. Se pa vedno odkrivam in pokrivam…. en čas me zebe, en čas mi je vroče. Imam sicer hashimoto tiroiditis a so hormoni (TSH, T3 in T4) ok (pregledani pred 3 meseci). Stara sem 27 let.
Če imate kakšen nasvet, ga bom zelo vesela!