Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk otečene podpaznušne bezgavke in boleče otečene prsi

otečene podpaznušne bezgavke in boleče otečene prsi

Spoštovani

Pred več kot letom dni sem imela v levi pazduhi bolečo bulico. Zdravnica mi je predpisla antibiotik z obrazložitvijo, da gre za vneto znojnico in zadeva se je unesla. Od takrat imam velikokrat oteklo levo bezgavko in tudi bolečo
dojko, včasih mi tudi oteče in spremeni barvo. Vedno ni povezano z menstrualnim ciklusom (prej, vmes) ampak se pojavi včasih tudi večkrat na mesec in traja dva tri dni. V zadnjem času že vsak teden. Premikanje leve roke in prstov na njem mi povzroča bolečine v pazdušnem delu in dojka me bolj boli. Ne otipam nobene bulice K svoji zdravnici nerada hodim (v njunem primeru 1x letno), ker me vedno obravnava kot da je vse ok.
Bližam se štiridestim in še vedno jemljem kontracepcijske tablete.

Prosim za nasvet.

l.p.

Spoštovana gospa Ana,

Ob primeru kot je vaš, je težko odgovoriti, kaj je vzrok vaših težav. Niste napisala, ali ste pri svoji zdravnici poleg kliničnega pregleda opravila tudi kakšno drugo preiskavo. Ali ste klinični pregled opravila pri svoji osebni zdravnici ali ginekologinji ? Včasih so lahko težave kot jih opisujete povezane tudi z naravo dela, ki ga opravljate. Nepravilna drža, ponavljajoči gibi, dolgotrajno sedenje, …

Glede na to, da so težave občasno še zmerom prisotne oziroma, da se stopnjujejo, bi vam vsekakor svetovala ponovni pregled pri vaši zdravnici oz. klinični pregled pri zdravniku specialistu onkologu in po dogovoru z njim dodatne preiskave, ki bi vam odgovorile na vprašanje, kaj je vzrok vaših težav in ali jih je mogoče odpraviti.
Dodatne preiskave, ki jih je treba opraviti se sproti določajo glede na starost ženske in glede na težave, ki so v dojki prisotne.
Več informacij o preiskavah, ki so vam na voljo, si lahko ogledate na: , kjer boste dobila dodatne informacije o pregledih dojk.
V primeru, da boste naletela na ovire in boste imela dodatna vprašanja, sem vam na razpolago.

New Report

Close