Otečene in srbeče sramne ustnice
Zdravo!
Malo prej sem opazila, da imam otečeno sramno ustnico. Že mesec dni ali manj se tam odspodaj redno brijem in sem potemtakem mislila, da je to vzrok srbečici, ki se je pojavila z britjem ter se tako nisem kaj preveč zmenila za to (do danes). Vem, da je tkivo sramnih ustnic zelo rahlo in razmeroma hitro oteče, zato skepam, da je oteklino (ki peče in boli ob pritisku) povzročilo praskanje. Moj izcedek je zmeraj bel (ko povoham hlačke, te smrdijo. Je to normalno?). Mislite, da bi lahko britje ali samozadovoljevanje povzročilo kako okužbo? Ali pa napačno brisanje “tam spodaj” po opravitvi velike potrebe? Mislite, da lahko poskusim pozdraviti oteklino s kako kremo (bepanten (?)) ali pa s hladnimi obkladki? Ali morem h ginekologu?
Se lahko naročiš kar direkt pri ginekologu ali moraš prvo k svojemu zdravniku, da te on naroči? Res si ne želim, da bi mogla še k osebnemu zdravniku hodit to kazat. Nisem še nikoli bila pri ginekologu – ali smem kar poklicati zdravinka in se naročiti? (v našem mestu je tako ali tako samo en).
Hvala!