Otecena noznica
Pozdravljeni.
Ze od 15 leta imam grozne tezave s suho noznico. Sicer takrat neprimerljivo manj kot sedaj,takrat je bil seks saj normalen nebolec..
Imam sum na endometriozo na crevesju in v kratkem imam operacijo.
Poleg vseh znakov za endo ki jih zdaj ne bom pisala sem vceraj po spolnem odnosu ki je seveda bil bolec a predvsem me je zelo žgalo notr,zacutila zelo oteceno noznico notr in tudi sramne ustnice. Po spolnem odnosu si zdaj vstavim vag.kapsulo s probiotiki ker imam take tezave z izsusenostjo in ko sem kapsulo vstavila noter sem zacutila vse oteceno zadebeljeno napihnjeno,skratka groza.
Tudi ko odprem s prsti oziroma dam narazen sramne ustnice so notri res otecene in zadebeljene.
Tudi uriniranje je pekoce oziroma domnevam me pece noznica ko lulam.
Pogledala sem si tudi vagino zunaj in sem imela vse zivo rdece z ranicami sploh pri vhodu v noznico.
Vonja spodaj ni nobenega,edino bel tok je ob spolnem odnosu res zelo gost a spet brez vonja.
Drug dan se ta zgoca bolecina in otecenost ze malo pomirita.
Zanima me ali je to lahko vse posledica take hude izsusenosti noznice?
Potem pa se konfom brez lubrikanta in takoj dobim rane in rdecico.
Ob pregledu ginekoloskem mam obcutek kot da me bo raztrgalo tako izsusena sem obcutek kot da komaj prste obrne not ginekolog.
Ali bi lahko slo za kasno vnetje?
Mnenje?
Hvala in lp
Spoštovani,
takšnega stanja ni modro obravnavati na daljavo, ker je razlogov za enake težave lahko veliko, zdravljenje pa je različno. Oteklina, srbečica in bolečina zgolj pomeni, da gre za vnetje, najhujši vnetni odziv pa od vseh klic povzročajo glivice. Izsušenost nožnice je drug problem, ki ni nujno posledica glivic ampak prej vzrok zanje, ki potem stanje še poslabšajo. Če sem uganil razlog, za prvo silo priporočam sedeče kopeli v kamiličnem čaju, če kje dobite hrastovo lubje, pa tudi lahko. Preko noči pa si v nožnico vstavljajte vložke na osnovi mlečne kisline(laktogin, Vitagin-C) in hialuronske kisline(cicatridina) izmenično.