otečena moda
Danes zjutraj ko sem šla v službo, sem opazila, da ima nas mešanec (star 1 leto) temno rdeča in zelo otečena moda. Kaj bi to bilo?? V ned. zjutraj jih ni imel, potem je bil celo popoldne pri sosedovi psički. In danes zjutraj šok. Je možno, da ga je una tako zrajcala, ker se goni. (Naš je pa taprav “fukač”.) Popoldne greva itak veterinarju se pokazat, ampak me vseeno zanima če kdo ve kaj bi to lahko bilo. Se je to že komu zgodilo? So to samo hormoni, je bolan, mogoče od kakšnega udarca,…
Lp, PIJA
Upam, da vas je tole izučilo, da boste imeli psa pod kontrolo in se ne bo potikal okoli gonečih psičk. Zanima me tudi, za koliko mladičev ste poskrbeli in jim poiskali nove domove glede na to, da pravite, da je pes taprav “fukač”. Ja, eni se res s čudnim hvalijo…
Yo
Vašega “fukača” dajte kastrirat, pa boste rešili njegova moda in ogromno malih pasjih življenj, ki zaradi takih in podobnih “fukačev” oziroma neodgovornih lastnikov končajo v potokih, vrečah za smeti itd…Tudi mene zanima, za koliko njegovih mladičev ste že sami poskrbeli – na tak ali drugačen način?!
Maša
Naš “fukač” nima potomcev!! Edino če jih je imel prej preden je prišel k nam. (pritepenček) Fukač pa zato, ker on bi pa ne more, ker je revež ves čas pod kontrolo in še vse okoliške psice so bistveno višje od njega (on ima max. 30 cm plečne). In ker je pes tako potreben, seksat ne more in ne sme, zato se spravlja na naše noge, deke itd… Včeraj je bilo pa tako, da so ga sosedovi otroci (kot ponavadi) peljali na sprehod in so se z njim tudi igrali in jim je ušel. Za gonečo se psico v bližini smo pa zvedeli žal šele zvečer.
Kar pa se tiče kastracije je pa že dogovorjeno, samo najti moram čas da ga odpeljem, ker tisti veterinar kamor vozim svoje živali operira samo v dopoldanskem času.
Če vam še kaj ni jasno me spet najprej naderte potem vam bom pa razložila kako in kaj.
Sicer pa jaz sem spraševala če ima kdo kakšno idejo oz. znanje kaj bi to lahko bilo.
Upam, da se bo našel kdo z malo veterinarskega znanja in mi znal povedati kaj lahko pop. pri veterinarju pričakujem.
Če gre za tako akutno obliko, torej da se je oteklina pojavila dobesedno čez noč, gre lahko za kakšen pik ali pa celo ugriz. Luknjica se namreč hitro zapre in skoraj ni vidna, spodaj se pa kuha…Dogovori se z veterinarjem, da ga pripelješ zvečer, naj ga prenoči, zjutraj kastrira, popoldan ga prideš pa iskat…bo še najmanj težav. To, da naskakuje vse živo, pa ni nujno povezano z njegovo potrebo po seksu, lahko da bi rad postal šef. Bolj verjetno…zato tega nikoli ne dovoli.
Ojla!Mi smo imeli isti problem pri našem kokeršpanjelu kakih pet let nazaj. Moda so mu čisto zatekla. Zdaj ne vem, ali je to naključje, vendar je tudi pri nas to sovpadalo s časom gonitve. Kuža je komaj hodil. Odpeljali smo ga k veterinarju, ki ga je takoj kastriral, saj je rekel, da ni druge variante (poleg tega je moda pregledal, če je slučajno kakšen tumor ali kaj takega – na srečo ni bilo). Po kastraciji je bilo vse ok in od takrat nobenih problemov s kužkom. Je pa moja štorija ful podobna tvoji. Z našim kužkom sicer tudi pred tem nismo imeli glede gonitev nobenih problemov, saj ni nikoli uhajal od doma. Potem pa so sosedje dobili eno kužko, se je pa našemu čisto zmešalo (uni pa tudi), vendar smo jih pazili, da se ni kaj uštimalo, saj smo ju imeli oba pod nadzorom, če sta bila skupaj. Kmalu za tem pa so mu moda zatekla, tako da res ne vem, ali je to naključje ali pa je to res mogoče. Je pa zanimivo, da kakor sta bila prej skoz skupaj, je naš kuža po tej kastraciji sploh ni več šlivil. Ona je letala okoli njega (kužka še vedno ni sterilizirana), on je bil pa čist hladen, tako da smo se že hecali, da ji je zameril do konca življenja, da je bil ob moda. LP