Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Ostri vbodi v predelu prsa bolj proti desni strani

Ostri vbodi v predelu prsa bolj proti desni strani

Pozdravljeni, stara sem 20 let in v zadnjem času občasno čutim ostro bolečino v prsih, ki je vedno na istem mestu – bolj proti desni strani sredine prsnega koša. Bolečina pride nenadoma, traja približno sekundo ali dve, potem izgine. Včasih se pojavi večkrat zapored – npr. vsakih nekaj sekund ali minut. Bolečina je ostra, kot nož ali zbodljaj, ampak ne traja dolgo. Ne poveča se nujno pri gibanju ali dihanju. Splošno se počutim v redu, ampak me skrbi, zakaj se to pojavlja.

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni

Na podlagi vašega opisa (ostra, kratkotrajna bolečina na desni strani prsnega koša, ki se pojavlja občasno, traja 1–2 sekundi, brez povezave z dihanjem ali gibanjem) obstaja več možnih, večinoma nenevarnih razlag. Verjetno gre za nenevarno prehodno bolečino prsnega koša, ki je zelo pogosta pri mlajših osebah, lahko pa da gre tudi za mišično skeletno bolečino. Opisani simptomi ne kažejo na bolečino srčnega izvora. Kot sem dejal verjamem, da gre za nenevarno stanje vendar v primeru poslabšanjs stanja, vseeno svetujem obisk pri izbranem zdravniku.

Lp

New Report

Close