Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Ostra bolečina zadaj levo na jeziku

Ostra bolečina zadaj levo na jeziku

Pozdravljeni!

Pred več kot pol leta sem med žvečenjem hrane prvič začutil ostro bolečino zadaj na jeziku na svoji levi strani. Občutek je točno tak, kot bi me nekdo zbodel s šivanko – tako hitro tudi mine. Ko jem naprej, me ne boli več, mogoče je območje zgolj nekaj časa rahlo razdraženo. Situacija se ponavlja približno enkrat na mesec, bolečina ne postaja nič intenzivnejša (ni nevzdržna, samo neprijetna). Vedno me boli zgolj med jedjo in na levi strani jezika, če se tega dela sicer dotaknem (npr. z zobno krtačko ali zobozdravnik pri pregledu), pa ne čutim nobene bolečine. Naj povem še, da so mi bili od lanskega septembra do letošnje pomladi kirurško odstranjeni vsi štirje neizrasli modrostni zobje, če bi to slučajno lahko kako vplivalo na to (bolečino sem prvič občutil šele po vseh teh posegih).

Internet ponuja precej zaskrbljujoče razlage (npr. MS), zato raje povprašam tu.

Najlepša hvala za pomoč 🙂

Pozdxravljeni,

potzrebno bo z endoskopom pregledati področje jezika zadaj, pa tudi spodnje žrelo in grlo (ti predeli imajo skupno oživčenje). Iz vašega opisa ne morem reči nič drugega. Sigurno pa ni krivo puljenje modrostnih zob.

Lp,

 

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close