ostra bolečina na zgornji strani stegna
Pozdravljeni!
Sem moški v sredini 20ih let, pretežno zdrav, z ne najbolj idealno držo, ki pa jo probam popraviti (veliko časa za računalnikom).
Imam problem z ostro bolečino v stegensjki mišici. V primeru, da jo reztegujem, kot je prikazano na priloženi sliki, začutim ostro bolečino, podobno kot da bi mi nekdo buciko zapičil v stegno. Kasneje lahko čutim tudi zelo rahle mravljince in rahlo omrtvičenost označenega področja. Bolečina ni prisotna ves čas, samo ko nogo premaknem bolj nazaj, ko pride do raztega mišice. Pojavi se tudi recimo ko hodim, pri sedenju pa ni problemov.
Seda pa me zanima, kaj bi lahko to bilo, ter na koga naj se obrnem za pomoč. Osebni zdravnici sem ta problem omenil že 2 meseca nazaj (tam sem bil zaradi drugig težav), a ni ravno zgledalo, da se ji zdi problem resen. Rekla je samo, da bi lahko bil išijas in da naj se malo razmigujem.
V zadnjih dveh mececih bi rekel, da se je problem še poslabšal, saj je bolečina bolj pogosta.
hvala, in lep pozdrav
Pozdravljeni,
na podlagi precej podrobnega opisa simptomov predvidevam, da je vzrok sprememba v ledvenem delu hrbtenice, bolj natančno v predelu L3-L4. Ni nujno, da gre za katero od oblik ishialgije, po vsej verjetnosti pa gre za draženje enega og živčnih pletežev v tem delu. Je pa tudi možno, da je razlog sama mišica, lahko tudi razvojna posebnost v kvadricepsu.
Priporočam, da opravite RTG ledvenega dela hrbtenice, za natančno diagnozo. Sicer s tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne podobne primere. Za bolj natančen nasvet bi potrebovali pregled slik ledvenega dela in klinični pregled. V kolikor se odločite za zdravljenje z manualno medicino vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,