Najdi forum

Pozdravljeni!
Mož je imel julija lani hudo prometno nesrečo, v kateri je zlomil obe stegnenici, obe golenici in levo zapestje. Poškodbe so fiksirali s skupno 5 ploščicami in 56 vijaki.
Poškodbe so se dobro zacelile, ostale pa so posledice. Levo zapestje ima omejeno gibljivost, na desni nogi ima na predelu nad nartom mišično kilo, levega kolena ne iztegne do konca (manjka cca 10stopinj) in potrebno je naravnati os leve goleni in leva noga je daljša za 2,5cm.

Naročen je na poseg v KC v sredini oktobra. Nameravajo mu napraviti osteotomijo leve goleni, pobrati ven po možnosti vse ploščice in vijake in popraviti mišično kilo.
Sliši se zelo veliko. Zanima me, ali je možno vse to opraviti v eni sami operaciji, ali bo potrebnih več operacij.
Predvidevajo bivanje v bolnišnici nekje 14 dni in operacijo cca 4dan.

Kako je z okrevanjem? Koliko časa po osteotomiji leve goleni se ne sme obremenjevati noge? In koliko časa po operaciji mišične kile se ne sme obremeniti noge?

Hvala lepa za odgovor in lep pozdrav, Janka

Pozdravljeni!

Vaše vprašanje smo posredovali našemu zdravniku operaterju, ki se ukvarja s takšnimi operacijami in Vam posredujemo odgovor v nekaj dneh.

Hvala za vprašanje!

Lep pozdrav,
ARTHRON tim

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni,
predvidevam da ste na moj odgovor pozabili. Nisem rada sitna, se pa rok za operacijo hitro približuje in bi mož rad dobil več informacij.
Zanima me še, koliko je ta operacija tvegana in kolikšne so možnosti na uspeh.

Hvala lepa in lep pozdrav, Janka

Pozdravljeni!

Se Vam opravičujemo za zamudo v odgovoru.
Vsi predvideni posegi se lahko opravijo v eni sami operaciji. Obremenjevanje po osteotomiji je podobno kot pri zlomih, potrebno je počakati, da se zlom zaceli, v primeru osteotomije v začetnem delu golenice traja odbobje brez obremenjevanja med 3 in 6 meseci.

Hvala za vprašanje!

Uspešno operacijo!

Lep pozdrav!

ARTHRON tim

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

zdravo. stara sem 14 let in imam noge na x. zanima me kako bi lahko to odpravila? mogoce s kaksno manj zahtevno operacijo? hvala 🙂

Priporočam, da počakate do prenehanja rasti (predvidoma od 14 do 16 let starosti). Nato naredite rentgenske posneke obeh spodnjih okončin v celoti stoje na enem filmu in pridite na pregled s slikami.

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

New Report

Close