Osteoporoza pri otrocih
Pozdravljeni,
Pri hčerkici stari 9 let je odkrita osteoporoza. Ne vem kakšne telesne aktivnosti in prehrana bi bile primerne zanjo. Nimava še nobene terapije, saj so nam za bolezen povedali šele pred 2 dnevi. Je preboleva otroško astmo, uporaba flixotide in gerb uporaba controloc. Rojena je v 30tednu,kot dvojčica B.
Vnaprej se vam zahvaljujem za kakršenkoli nasvet.
Lp, Ana
Hej…
Jst se ze leta spopadam z njo… Mogoce bi svetovala pregled pri endokrinologu.. Sicer pri 9 letih je zelo zgodaj… Ampak vseeno se pogleda vsa krvna preiskava, tudi hormonska.
Jaz imam gensko okvaro gonadotropinov, ki vpliva na vse, in sem na hormonski terapiji…
Sama lahko dodajate kapljice d3, manjko je lahko ponavadi tudi vzrok osteoporoze. Naj vam ji tudi vreenost le tega pregledajo na preiskavah.
Kako se spopadato s tem? Jaz poleg jemanja hormonovnin d3 (vsakodnevno), skrbim za dnevno gibanje, cimvec na zraku, prehrana pa tista, ki ima veliko vrednost kalcija.. Malo poglejte katera hrana ga vsebuje (in ne ni mleko- to je bolj kot ne skodljivo za kosti)
Vso vso sreco.
Jaz bi jo dala na vse mozne preiskave, da se odkrije vzrok, kee nek vzrok mora biti. In se potem ko opravi preiskave, zacela spogledovati s kaksno alternativo. Mogoce celo homeopatija, osteopatija…. Da se telo podpre.
Upam, da boste v tem nasla kaksen nasvet ki bo pomagal
Nincha722, najlepša hvala, upajva, da bo mamici tvoj nasvet pomagal, jaz lahko samo potrdim, da se odlično spopadaš z boleznijo in da je tvoj nasvet vreden razmisleka. Predvsem pa ne se ustrašit, četudi vidimo strahove in je hud stres, ko izveš, da tvoj otrok ni v redu se na koncu vse uredi tako, da se navadiš živeti s tem dejstvom, bolezen spraviš v red in živiš dalje. Prepričana sem, da bo vse dobro in po 20 plus letih dela z bolnimi otroci za tem lahko stojim.