osteomielitis
Pozdravljeni.
7-letni sin se zdravi v bolnišnici zaradi osteomielitisa na levem gležnju. Bil je operiran. Okužba naj bi bila hematogena zaradi tvora, ki ga je imel pred mesecem dni na isti nogi. Prizadeta je bila tudi rastna cona na kosti. Trentno ima nastavljeno drenažo in lavažo sklepa. Zdravljen je s trotirno antibiotično terapijo, dobiva tudi analgetike.
Zanima me ali bi bila možna kakšna alternativna oblika zdravljenja v prihodnje, kot pomoč pri okrevanju, izboljšanju imunskega sistema in še kaj.
Hvala za vaš nasvet.
Sonja
Seveda obstajajo možnosti. Ker je večina celic imunskega sistema v črevesju, ga mora sanirati. Zdravo črevesno floro bodo uničili antibiotiki, ki jih dobiva, zato mora zdravo jesti (nobenega sladkorja, svinjskega mesa …), zelo toplo pa priporočam uživanje probiotičnih bakterij (pa ne iz jogurtov in podobenga …). Dobro bi bilo čiščenje strupov (ostanki zdravil) in verjetno je tudi zakisan (bi lahko prekontrolirali z lakmusovim papirjem).
O detajlih je težko svetovati pavšalno.
LP
Hvala za odgovor.
Zelo rada bi izvedela kaj več o tem kar ste napisali. Ne vem kje dobiti probiotične bakterije, razen v jogurtu. Otrok ima zelo slab apetit in hrana v bolnišnici mu ne diši. Kaj pomeni zakisanost in kaj narediti? Dajem mu tudi pastile ameriškega slamnika, ki ga je priporočala pediatrinja. Se da morda dogovorit za kakšen posvet, pregled? Kako poteka proces razstrupljanja pri otroku?
Hvala za vaše odgovore.
Sonja
Probiotične bakterije najdete v vseh fermentiranih jedeh (pri nas je najbolj poznano kislo zelje in repa). Jaz mojim pacientom priporočam tekočo mešanico fermentiranih bakterij – pokličite v ordinacijo in vam bomo naprej svetovali, tudi glede termina.
Zakisanost nastane kot posledica napačnega prehranjevanja s hrano, ki v telesu reagira kislo (sladkor, meso, žita). Zaradi presežka kislin se vse ne morejo izločiti, zato jih telo shrani v maščobna in vezivna tkiva, kjer (med drugim) otežujejo dotok hrane do celic. Posledica je na primer odmiranje celic, zvišani krvni pritisk, povišan holesterol … Kisli pH pa imajo strašno rade bakterije, paraziti, glivice.
Telo lahko razkisamo z bazično prehrano, z dodatnim uživanjem bazičnih mineralov, bazičnimi kopelmi. To traja nekaj mesecev. Postopek je enak pri otrocih in pri odraslih. Kontroliramo ga z merjenjem pH urina.
LP
Pozdravljeni
Tudi pri nas se ubadamo z osteomielitisom in sicer pri očetu,ki je star 61 let,in je sicer sladkorni bolnik ter ima že tudi srčni vzpodbujevalec.Bil je že na operaciji ter ostal brez palca na nogi,sedaj pa ima na podplatih veliko rano,za katero so pa ugotovili,da ima osteomielitis,grozi mu tudi operacija z odrezom noge.Zato vas prosim g.Dominik za kakšen nasvet.Že v naprej se vam lepo zahvaljujem.
V bistvu sem že vse napisal v odgovoru zgoraj. Čudežnega sredstva ni, delovati je potrebno celostno, kar pa traja. Vaš oče bi potreboval hitro rešitev sedaj, vendar je jaz ne poznam.
LP