Osteom ali fibrom kolena!
Spoštovani!
Že pred petnajstimi leti se mi je pod kolenom začela delati trda bula. Zdravnik je rekel, da gre za fibrom ali osteom. Potem sem par let hodila na slikanje. Sedaj so se pojavile bolečine in ta stvar je zrastla. Lepo bi vas prosila za kakšen nasvet. Kaj se priporača.
Pozdrav in hvala za odgovor!
Pozdravljeni!
Imam problem,ki se je pojavil dobesedno čez noč. Na stopalu leve noge se mi je naredila zatrdlina,ki na dotik močno boli. Osebni zdravnik me je poslal k ortopedu. Diagnoza;FIBROMA PLANTAE PEDIS SIN.
Čakam na operacijo in me skrbi ker mi nobeden ni točno povedal kaj bi to bilo. Hodim z berglami že 14 dni in še vedno boli.
Hvala vam za odgovor.
Lep pozdrav
Meta
Čudno se mi zdi, da je zadeva nastala tako hitro, saj fibroma običajno ne nastane čez noč ampak nastaja zelo počasi. Morda gre za vnetje tetive ali mišice – v tem primeru pomaga mazanje s kremo in fizioterapija, če pa gre dejansko za fibromo, je rešitev operacija.
Lep pozdrav,
Spoštovani!
Potrebovala bi dodatno mnenje. Moja 9 letna deklica ima že več kot 4 leta bolečine v kolenih, desno bolj kot levo. Dosti je bila ‘nerodna’ in je veliko padala, tudi na ravnih površinah. Približno pred 3 leti ji je bila postavljena diagnoza “hipermobilnostni sindrom” ter “Idiopatska nestabilnost tibiofibularnega sklepa”. Bolečine so se nehale, pa spet pojavile in tako smo sedaj po 3 letih naredili ponovni RTG kolen. Na slikah je vidna za kovanec velika senca. Postavili so sum na “neosifirajoči fibrom na goleni” ter nas naročili na kontrolo čez 4 mesece za ponovno RTG slikanje.
Prosim vas za mnenje, kaj to sploh je in ali je možno, da jo kolena zaradi tega bolijo.
Hvala in lep pozdrav
Zdravniki so posumili, da gre za nekontrolirano rast fibroznega tkiva, v kar pa niso prepričani, zato so vas naročili na ponoven pregled čez 4 mesece. Takrat bodo stanje primerjali s prejšnjim in ugotovili, za kaj natančno gre.
Kolena zaradi tega lahko bolijo.
Lep pozdrav,
Naša metoda zdravljenja v vašem primeru ne pride v poštev, za vse informacije je najbolje, da vprašate zdravnika, ki vas je obravnaval, ustrezne alternativne metode sam ne poznam.
Lep pozdrav,
Spoštovani,
prosim za razlago MR kolena po poškodbi.
Susp.lateralni presijski sindrom. začetna hondropatija patele. stanje po osteohondralni leziji medialnega femoralnega kondila/stanje po dissekantnem osteohondritisu? stanje po poškodbi sprednjega križnega ligamenta/ susp. delna ruputura.
V poteku medialnega korteksa proximalnega dela diafize se diferencira do 25 mm velik neosifrirajoči fibrom.
Profesionalno se ukvarjam s športom in me zanima kako poteka zdravljenje in ali se lahko naprej ukvarjam s športom (najmanj 4 ure treninga – košarka).
Vnaprej se vam zahvaljujem.
Lp.
Spoštovani,
prosim za razlago MR kolena po poškodbi.
Susp.lateralni presijski sindrom. začetna hondropatija patele. stanje po osteohondralni leziji medialnega femoralnega kondila/stanje po dissekantnem osteohondritisu? stanje po poškodbi sprednjega križnega ligamenta/ susp. delna ruputura.
V poteku medialnega korteksa proximalnega dela diafize se diferencira do 25 mm velik neosifrirajoči fibrom.
Profesionalno se ukvarjam s športom in me zanima kako poteka zdravljenje in ali se lahko naprej ukvarjam s športom (najmanj 4 ure treninga – košarka).
Vnaprej se vam zahvaljujem.
Lp.
Gre za klasično športno poškodbo, veliko košarkašev ima zaradi skokov, preobremenitev in poškodb podobne spremembe, ki lahko zelo ovirajo ali celo ogrozijo njihovo športno kariero. V takem primeru, v kolikor ne gre za preživetje, bi se jaz košarki odpovedal, sami morate oceniti.
V kolenu je veliko raznih izraženih sprememb in mikropoškodb, ki so bile tu že pred poškodbo.
Sklep je treba čimbolj ščititi, čimveč mirovanja, morda bi pomagala ustrezna fizioterapija.
Lep pozdrav,