Najdi forum

Osteohondroza hrbtenice M42

Spoštovani,

že dolgo imam bolečine v ledvenem delu hrbtenice, po drugem porodu se je stanje še poslabšalo, bolečina se prenaša na hromljenje leve noge in hude bolečine v levem kolku. Izvid rentgena je pokazal, da so kolki bp, diagnoza hrbtenice pa je M42 osteohondroza hrbtenice, rahlo rotirano v levo, degenerativne spremembe na diskih.
Prosim vas za pojasnilo diagnoze in mi prosim svetujte ali naj obiščem ortopeda.

Hvala in lepo pozdravjeni!

Draga Ada,

Glede na izvid gre pri vas za obrabo vretenc in medvretenčnih ploščic, ne piše pa kolikšna je ta obraba. Hrbtenica je tu tudi rahlo rotirana v levo. Vse to se očitno dogaja na ledvenem delu hrbtenice. Več bi vam lahko povedal, če bi videl vas in vašo rtg. sliko.
Vsekakor vam svetujem obisk pri ortopedu ali zdravniku – manualnem terapevtu, dobiti njegovo mnenje in se potem odločiti za metodo zdravljenja.

Lep pozdrav,

Spoštovani,
najprej se Vam zahvaljujem za vaš hitri odgovor. Rentgenske slike imam doma in bi se želela naročiti na pregled pri vas. Glede na to, da sem iz Celja, mi je vseeno ali v Ljublani ali v Mariboru.
Težave so v ledvenem delu hrbtenice. Zaenkrat redno hodim ( prb eno uro na dan, pozno popldne, plavanje mi povzroča bolečine, prav tako telovadba v skupini. Verjetno potrebujem posebne vaje, ki bi ustrezale, glede na okvaro.

Hvala in lepo pozdravljeni, Ada

Glede na to, da jaz delam v Maribor, v Ljubljani pa je doktor na dopustu do 5.9., bi raje videl, da se oglasite pri meni.
Naročite se lahko po tel. 02 470-2413 (vsak dan 8h-12h), s seboj prinesite slike. Po pregledu Vam bom lahko svetoval kaj lahko in kaj ne smete delati in eventuelni postopek zdravljenja.

Lep pozdrav,

New Report

Close