osteohondroza
Pozdravljeni,
veliko je podobnih opisov bolezni.Tudi mene skrbi za moje zdravje,saj sem bila pred 8 leti operirana za hernijo diskus L4-S1.Pogosto imam bolečine v ledvenem delu,bolečina sega po desnem stegnu navzdol do kolena,boli me na desni strani v preponi…Bila sem na CT.
Izvid:
Napredovale degenerativne spremembe na nivoju L5-S1:
Iv.osteohondroza.Diskalni prostor je znižan na slabo tretino normalne višine.Erodirani sklepni površini L5-S1.Vakuum fenomen diskusa.
Spondiloza na istem nivoju-zmerni ventralni in dorzalni spondilofiti.Dorzalni spondilofit utesnjuje predvsem levi i.v. formen,utiskuje levi živec L5 na prehodu skozi i.v. formen.
Kalcinirana ligamenta flava in naplastitve naapofizealnih sklepih tega nivoja tudi nekoliko utiskujejo kavdo ekvino z lateralne strani,sicer večjega pritiska na kavdo ni.
Mnenje:
Degenerativne spremembe na nivoju L5-S1,posledične utesnitve levega i.v. formana in pritisk na levi živec L5.
Prosila bi vas za obsežnejše mnenje.Zaradi že prestalih hudih bolečin me je strah,na ponovitev,stara sem 43 let.Delo opravljam stoje.Kaj mi svetujete ,in kako razlagate moj izvid.hvala
Napisali ste, da ste imeli operacijo na dveh diskih (L4 in L5), v izvidu pa je omenjen le segment L5-S1 (disk L5), segment L4-L5 ni omenjen.
Na slikah so vidno izražene obrabne spremembe kot tudi posledice operativnega posega.
Od operacije je verjetno že kar nekaj časa, saj je telo že reagiralo in poizkusilo stabilizirati situacijo z izrastki, nekje je uspelo, nekje pa je naredilo škodo, kot npr. v segmentu L5-S1, kjer je izrastek utesnil levo izstopišče živca L5. Pri tem mi je tudi čudno, da pa imate bolečine v desni nogi in s tem vaši simptomi ne sovpadajo z izvidom.
Svetujem, da se s slikami oglasite v naši ordinaciji, prav veliko vam ne morem obljubiti vnaprej, upam pa, da vam lahko vsaj malo pomagamo.
Lep pozdrav,
Zopet pozdravljeni,
Nadaljujem opis bolečin(20.11.2012),ki so se nadaljevale in se še nadaljujejo.
Bolečina v desni nogi,kolku,dimijah je na Mr pokazalo,
Dg,FAI tipa princer
Lezija labruma d kolka
Bolečina iz hrbta pa gre v levo nogo zadaj,do prstov.Prvi trije so skoraj mrtvi.Palec me občasno tudi boli.
Dg.Začetne deg.spremembe d.acetabula
Discathrosa L5 S1
Forminalna stenosa L5 levo
Glede kolka sem naročena na arthroskopsko operacijo.
Kaj mi svetujete za moj hrbet?Ali pri tej diagnozi lahko zopet pride do operacije? Delo Opravljam stoje in sem že po 4 urah zelo utrujena.
Imam 24 let delovne dobe.Ali obstaja možnost 4 urne invalidske upokojitve?
Hvala za odgovor
Pozdravljeni,
opisujete številne simptome, ki so lahko posledica večih vrzookov (kolk, ledveni predel hrbtenice, posledice operativnega posega, …). Očitno gre v vašem primeru za dokaj kompleksen primer, zato vem preko foruma žal ne morem dati natančnega izvida. Prav tako v vašem primeru ne sovpadata klinična slika (opis vaših simptomov) in razlaga izvida, saj gre za bolečine v desni nogi, izvid pa kaže na stenozo levo, kar posledično povzroča težave na levi strani.
Priporočam vam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij, kjer vam bomo na podlagi klinične slike lahko bolj natančno svetovali glede možnosti nadaljnjega zdravljenja. S seboj prinesite tudi vse dosedanje izvide in slike.
Posredujem vam povezavo do kontaktnih informacij za naročilo: http://mo-gy.si/ordinacije-5/
Lep pozdrav,