Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Osteoartroza in ostalo

Osteoartroza in ostalo

Spoštovani
Že dolga leta imam težave s hrbtenico.Večkrat je v teh letih prišlo do useka v ledvenem predelu.
Izvid iz leta 2002:
RTG vratne hrbtenice pkaže degenerativne spremenbe.
RTG prsne hrbtenice pokaže blago levo skoliotično krivino,ter degenerativne spremenbe.
RTG LS hrbtenice pokaže blago desno skoliotično krivino.Medvretenčni prostor L5-S1 je zožen.
Ker so se bolečine razširile še na vse sklepe,zlasti na slepe rok in nog,so mi z različnimi preiskavami ugotovili,da imam osteoartrozo.
Pred parimi meseci nazaj so mi slikali tudi ledveni del hrbtenice,ki je pokazal:
Začetna spondiloza in i.v.hondroza L-S prehoda.Degenerativne spremembe SIS.
Zanima me ali ugotovljene degenerativne spremembe gredo na račun osteoartroze? Zanima me tudi potek osteoartroze?.Vse kar vem o tej bolezni je to,da gre za obrabo hrustanca in da je to bolezen starejše populacije.
Stara sem 52 let in to niso edine težave ki jih imam .Sem astmatik in alergik.Zdravim se za osteoporozo.Zaradi povečane nevarnosti zlomov je potrebna v mojem primeru previdnost pri predklonih in dvigovanju bremen.
Glede na to da delam z nepokretnimi in invalidnimi osebami,ki poleg osebne nege potrebujejo vsakodnevno uzdigovanje in posedanje??

Od leta 95 pa do tega leta sem imela kar nekaj posegov.
Imam narejeno Myomektomijo.Plastiko desnega pieloureternega prehoda po Foley-u in nefropeksijo D-ledvice.Sledi postoperativna hernija =>narejena hernioplastika.Zaradi vag. krvavitve sem imela Abrazijo,ki ji sledi hud endometritis.Imam Narejeno Desnostranska adneksektomijo( inficiran endometriom vel 9 cm) in levostranska tubektomija.Tri mesece po tej operaciji sledi slab izvida PAP III , poseg z LETZ zanko in odstranitev sprememb na materničnem vratu.
Imam tudi diagnosticiran želodčni ulkus.

Koliko je resno moje zdravstveno stanje ? Kake so moje možnosti na invalidski komisiji ,glede na celotno zdravstveno stanje?
Slišala sem ,da moraš biti na pol mrtev da te sploh upokojijo.Da pa prideš do kategorije, moraš najmanj hoditi z berglami?
Hvala za vaš odgovor
Lp.

Spoštovani!

Dobro so vas prematrali po bolnišnicah.

Vse opisane spremembe na sklepih in hrbtencii sodijo v sklop artroze, tj. spremembam na hrustancih, kosteh in vezeh. Zdralvjenje najbrž poznate – zdravila, redna vadba, fizioterapija, telesna aktivnost. Kljub številnim težavam in posgom niste kandidta za invalidkso upokojitev.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close