ostati ali ne ostati
Ostali ali ne ostati
Takole je (vsaj jaz tako čutim).
Z možem se poznava 10 let, po treh sva se poročila, nato dobila otroke. Vse planirano. Mislila sem, da imava vse. Pred dobrima dvema letoma je začel imeti mož težave v službi, pa finančne težave, ki pa sploh niso ogrožale naše eksisitence. Bil je napet in razdražljiv, o ničemer se ni hotel pogovarjati. Vse se je samo stopnjevalo, dokler ni nekega dne počilo, ko mi je povedal, da se je zaljubil v drugo. En mesec pred tem sta si pošiljala mejle, vendar sta vse prekinila.
Želi si ostati z menoj in tudi hodiva na svetovanje. Osebnostno se je spremenil zelo na bolje, njegov odnos do otrok mi je sedaj bolj všeč in družinsko življenje funkcionira verjetno še bolje kot prej, ampak ….
Čeprav je rekel, da me ljubi, jaz tega ne čutim. Ne vidim v njegovih očeh, dejanjih. Kot bi živela z ledenim možem.
Zakaj si želi, da ostaneva skupaj?
Jaz bi šla na svoje, pa kar še upam, da se bo led stajal?
Kaj mislite, ali ljubezen lahko kar izgine in se potem spet pojavi????
Pa še to. O svoji ljubezni ne dvomim. Življenje, ki sva ga imela pred tem je bilo zame zelo lepo in preživela sva najlepše in najpomembnejše trenutke skupaj. Nikoli pa se nisva znala pogovarjati. Jaz sem ti to zelo želela, naletela pa sem na zaprto školjko. Niti ga več ne obsojam.
Na pomoč, zmrzujem. Želim preživeti. Lučka
Zelo odvisno, koliko sta imela.
V življenju je ptorebno iti naprej, in kadarkoli gremo naprej, najdemo nekaj novega, kar ne razumemo. Sprejeti pa moramo vseeno, če se potrudimo, lahko v vsaki novi stvari dobinmo nekaj novega, nekaj čudovitega. Od nas je odvisno koliko želimo zavreči in koliko pridobiti.
primož
Lep pozdrav,Lucka!
10 let je res lep cas in normalno je,da se bojis koraka naprej,sprememb, s katerimi bi se morala spopadati sama.Jaz sem mnenja,da o tem temeljito premisli,zato bi zelela,da SI odgovoris na slednja vprasanja:
-Si zasluzis taksen odnos,kot ga ima tvoj moz sedaj do tebe?Ali si morda mnenja,da si zasluzis vec kot to?
-Si res pripravljena trpeti (nekje v sebi) le zavoljo otrok?
-Mislis,da otroci ne vidijo kaj se med vama dogaja,da ne cutijo napetosti,ki se iz dneva v dan poraja in se le stopnjuje?
Nisi navedla pribl. starosti otrok,zato ne vem,kaksno mnenje imajo oni v vsem tem in mogoce bi bilo primerno,da se o tem pogovoris z njimi.
Ne startaj kar direktno,govori premisljeno in jih povprasaj le o njihovem obcutju o vasi druzini,kaj si oni zelijo,si morda zelijo drugacen odnos, kaksen… Mislim,da ti bo to pomagalo in vem,da se bos prav odlocila.
Z nasmehom v naslednji dan!
Živjo!
Vem, kako hudo je živeti v takem mrazu. Po mojem mnenju je edina pot ven, da se začneta pogovarjati, vsaj malo. Daj mu nekaj časa, saj kaže, da je na dobri poti. Najboljše bi bilo, če je kakšna priložnost, da od drugih moških izve, kako vzdrževati stik z ženo (morda na kakšni delavnici). Če pa bo zima trajala dolgo, predolgo, potem ti pa ne bo kazalo drugega kot da sama poiščeš toplejše ljudi in toplejše odnose – saj veš, kako je to pomembno zate!!
Vse dobro ti želim!
Sama sem ostala in še ostajam, čeprav bi morda bilo bolje, če ne bi. Tudi moj mož je imel kup težav izven doma, na žalost je posledice le-teh prinesel domov. Vsi drugi so bili bolj primerni za pogovor kot jaz, predvsem druge ženske. Najini pogovori pa so se zreducirali na teme, povezane z otrokom. Čeprav ne hodi veliko ven in je večino časa doma, se mi zdi, da živim sama.
Lahko ti edino povem, da te popolnoma razumem, a na tvoje vprašanje ne morem odgovoriti. Tudi sama ne vem.
Morda bo pa jutri lepše.
LP
Naredil je napako, ker ti je povedal.Vsak človek kdaj v zakonu naleti na takšne ali drugačne skušnjave, toda če mu je resnično do zakonca, se jim bo izognil, sploh pa jih ne bo delil z njim.
Saj s tem, ko ti je povedal, je tvegal, da te izgubi.In te tudi je, čeprav v fizičnem smislu si še tam.Vedno bo senca dvoma med vama, pa naj se še tako trudi, da bi popravil, kar je storil napak.
Kdor resnično ljubi, ne stori ničesar, za kar ve, da bo ljubljeno osebo prizadelo.
To govorim zato, ker nisem mogla nikoli več tako zaupati svoji ljubezni potem,ko me je prizadel.Kmalu nato sva se razšla, saj so bili dvomi vanj iz dneva v dan večji.
Sedaj živim srečno zakonsko življenje, brez otroških igric,ki škodijo odnosom.