OSPEN 1500 da ali ne?
Spoštovani,
Imam sledeč problem.
V torek zjutraj me je začelo praskati po grlu. V sredo je bila bolečina (praska in peče) že tako neprijetna, da sem morala skoraj neprestano piti toplo tekočino ali jesti. Do večera nisem imela vročine, zvečer pa sem zakuhala na 38,2. Vzela sem Lekadol prašek (temperatura je padla na 37,5). V četrtek je bilo stanje v grlu nespremenjeno, temperatura pa 37,5 dopoldan, po Lekadolu pa se ni več dvignila nad 37,0. Popoldan sem odšla tudi k zdravniku. Po pregledu grla se ni mogla odločiti, če gre za bakterijsko okužbo (mandeljev nimam od tretjega leta več), zato mi je vzela tudi kri.
Izvidi krvi, ki so prišli v petek popoldan, naj bi kazali na bakterijsko okužbo (zdravnica je rekla, da izvidi bolj kažejo na to, da je okužba bakterijska kot ne). Tu pa nastopi problem – meni se je stanje iz četrtka na petek precej izboljšalo – vročine nimam več, pa tudi grlo je precej boljše. Zato tudi zdravnica ni bila več prepričana, če naj jemljem Ospen (zapomnila sem si le vrednost CRP – 13, pa tudi levkocitov naj bi bilo dovolj). Recept mi je za vsak primer le napisala in mi rekla, da naj vzamem antibiotik, če se stanje poslabša.
Glede na to, da naj bi bile nezdravljnene angine nevarne za srce (na uz srca poleti je bil ugotovljen “telesistolen prolaps dela obeh lističev mitralne zaklopke, a registriran le minimalni signal mitralne insuficience”, ostale zaklopke b.p. Tudi vse ostale vrednosti so b.p.), ne vem, kaj naj naredim. V grlu me danes še vedno malenkost praska, temperatura pa je bila max. malo pod 37,0.
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor,
Barbara